NAJAVA – ASFALTIRANJE LOKALNE CESTE L33138 U KRALJEVOJ VELIKOJ i PILJENICAMA, TE SANACIJA DRVENIH MOSTOVA

Tijekom mjeseca lipnja, točnije drugom polovicom mjeseca, započet će radovi na izvanrednom održavanju lokalne ceste L33138 u mjestu Kraljeva Velika i Piljenice, a koja je u nadležnosti Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije.

Podsjetimo, općinski načelnik Nikola Horvat potpisao je sa Županijskom upravom za ceste Sisačko-moslavačke županije, Ugovor o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja lokalne ceste L 33138 koja prolazi kroz mjesta Kraljeva Velika i Piljenice.

Nakon provedene javne nabave, najpovoljniju ponudu dostavila je tvrtka Strabag d.o.o. Radove vrijedne gotovo 1,4 milijuna kuna izvođač radova započet će drugom polovicom mjeseca lipnja, a sufinancirat će ih Općina Lipovljani i ŽUC SMŽ u omjeru 50-50.

Ovim Ugovorom sadržano je asfaltiranje kolnika u dužini 1500 metara u mjestu Kraljeva Velika, počevši od križanja sa ribnjačkom cestom pa prema Gradinama, i to u dva sloja (izravnavajući + habajući), skidanje postojećih bankina i izrada novih, te izrada horizontalne prometne signalizacije. Također, u Piljenicama će se u potpunosti sanirati dionica između dva drvena mosta uz rijeku Pakru, u  dužini 800 metara, na način da će se izraditi posteljica cijelom trasom,  asfaltirati novi kolnik u dva sloja, izraditi bankine te odvodni kanal uz cestu.

U ovom projektu, uz Općinu Lipovljani i ŽUC SMŽ, sudjeluju i Hrvatske šume d.o.o. koje su donirale 300 kubika kamenog materijala za sanaciju ceste. Isto tako, uz potporu Hrvatskih šuma d.o.o., ŽUC-a SMŽ i Općine Lipovljani, obnovit će se i dva drvena mosta preko rijeke Pakre, te tako dodatno povećati sigurnost prometa na cestama.

USKORO NAJAVLJUJEMO I OSTALE PROJEKTE KOJI ĆE SE REALIZIRATI U MJESTU PILJENICE!