Nabavljeni strojevi za bolje i kvalitetnije komunalne usluge

         U dvorištu komunalnog poduzeća ‘Lipkom servisi’ d.o.o. u Lipovljanima, održana je primopredaja i prezentacija nove, kranske kose. Traktorskom kranskom kosom unaprijediti će se i poboljšati rad ‘Lipkom servisa’ na košnji trave i uređenju bankina i odvodnih kanala koje održava ovo komunalno poduzeće.

         Prezentacija mogućnosti rada kranske kose održana je u četvrtak, 7. svibnja, a uz Davora Živkovića, direktora poduzeća, njoj je prisustvovao Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani jer je Općina Lipovljani iz investicijskih sredstava sufinancirala 240.000 kuna za kupnju ove kranske kose raspona do 7 metara.

         Osim nje, mogao se vidjeti i višenamjenski, traktorski stroj za košnju trave, ali i s priključcima za korištenje tijekom rada zimske službe. Vrijednost njegove nabave je 110.000 kuna, a Općina Lipovljani sudjelovala je u kupnji sufinanciranjem u iznosu od 60.000 kuna. Višenamjenski stroj namijenjen je isključivo za održavanje javnih površina i to tijekom cijele godine.

         Uz ova dva vrlo vrijedna stroja, komunalno poduzeće ‘Lipkom servisi’ pružit će bržu i kvalitetniju  uslugu održavanja javnih površina općine Lipovljani, a moći će se natjecati i za poslove na tržištu.

Damir SMETKO