NA SVEČANOJ SJEDNICI, UZ DAN OPĆINE, URUČENE PLAKETE OPĆINE LIPOVLJANI

Vatrogasna zajednica općine Lipovljani, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH i ‘Hrvatske vode’ dobitnici su ovogodišnjih Plaketa općine Lipovljani, javnog priznanja koje se dodjeljuje uz 19. ožujka – Dan župe i

IMG_9370

Dan općine Lipovljani. Plakete općine Lipovljani nagrađenima su predane na svečanoj sjednici, na kojoj je u srijedu, 19. ožujka navečer bio nazočan velik broj uzvanika i gostiju susjednih općina i gradova. Od najviših
dužnosnika i gostiju prisutni su bili saborski zastupnik i Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Branko Hrg, saborski zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, Zdenko Vahovec, zamjenik županice Sisačko-moslavačke županije, Milan Mateša, direktor VGO za srednju i donju Savu u Hrvatskim vodama, te Teo Čolan, savjetnik direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

IMG_9384

Svečanu sjednicu, himnom je otvorio Mješoviti pjevački zbor ‘Lira’, nakon čega su pozdravljeni mnogobrojni gosti i uzvanici. Prva je za govornicu stupila Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani, koja je uz pozdrave gostima, govorila i o radu Općinskog vijeća, te donesenim odlukama u proteklih godinu dana važnim za stanovnike općine Lipovljani.
Potom je o ostvarenim programima infrastrukturnog ulaganja na području općine Lipovljani govorio Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Nakon što je posjetio na ulaganja u komunalnu infrastrukturu, obnovu i izgradnju društvenih objekata i objekata u kulturi općine Lipovljani prisutnima je govorio i o pripremljenim projektima IMG_9394gospodarskog razvoja, planu izgradnje prometnog čvora na autocesti kod Lipovljana i EU projektima općine poput apliciranog projekta u mjesecu veljači na EU strukturni fond, pod nazivom Razvoj turističke infrastrukture na području općine Lipovljani, vrijednom 32.000.000 kuna.

O partnerskom odnosu općine Lipovljani i Sisačko-moslavačke županije, na svečanoj sjednici, govorio je Zdenko Vahovec, zamjenik Sisačko-moslavačke županice naglasivši dobru suradnju općine i Sisačko moslavačke Žuapnije, veliki trud i rad Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani, na ostvarenju projekata, te složni, zajednički život svih pripadnika nacionalnih manjina u Lipovljanima, koji se ogleda i kroz organiziranje poznate manifestacije ‘Lipovljanski susreti’.

Zadovoljstvo stalnim napretkom općine Lipovljani, izrazio je i Vladimir Bilek, saborski zastupnik, koji je pohvalio bogat kulturni, poticajni i nesmetani rad IMG_9396pripadnika nacionalnih manjina u Lipovljanima, u ime češke i slovačke nacionalne manjine čiji je saborski zastupnik.

Na kraju obraćanja na svečanoj sjednici, Dan općine Lipovljani čestitao je i Branko Hrg, saborski zastupnik, koji je općinu Lipovljani istaknu kao primjer izuzetno uspješne jedinice lokalne samouprave zbog koje ne treba težiti smanjenju broja lokalnih jedinica jer, kako  je rekao, one su zalog ostanka stanovnika u manjim sredinama, ali i garant njihova razvoja.

Na kraju svečane sjednice, uz blagdan sv. Josipa, a povodom Dana općine Lipovljani, dodijeljene su Plakete općine Lipovljani. Iz ruku Klare Ćosić, najbolje učenice Osnovne škole Josipa IMG_9401Kozarca u Lipovljanima, Anke Doležal, predsjednice Općinskog vijeća općine Lipovljani i Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani, Plakete su primili tri dobitnika.

Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani, u ime Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, ali i svih vatrogasaca koji su radili na obrani od poplave u mjestu Kraljeva Velika, a dodijeljena je za nesebičnu i predanu požrtvovnost, brigu za čovjeka osobito u nevolji, te dobrovoljnost i rad u korist društva i zajednice svih članova Vatrogasne zajednice općine Lipovljani.

Potom Teo Čolan, savjetnik direktora, u ime Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH za izuzetne zasluge Fonda u razvoju općine Lipovljani, i unapređenju života u općini Lipovljani, pružanjem financijske potpore na realizaciji projekata iz programa gospodarenja otpadom, zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Plaketu je primio i direktor Milan Mateša u ime ‘Hrvatskih voda’. Njima je dodijeljena za izuzetne zasluge u razvoju općine Lipovljani, pružanjem financijske potpore u realizaciji projekata javne vodoopskrbe i javne odvodnje. Svi oni zahvalili su se na uručenom javnom priznanju i najavili daljnji nastavak uspješne suradnje s općinom Lipovljani.

Svečanu sjednicu svojim nastupom uveličali su i mladi Lipovljanci, učenici Glazbene škole iz Novske.  (D. SMETKO)

Govor – svečana sjednica 2014.

IMG_9427

 

Ostale fotografije u Galeriji