NA SKUPŠTINI MATICE SLOVAČKE LIPOVLJANI IZGLASAN JE GODIŠNJI PLAN RADA I FINANCIJSKOG POSLOVANJA

Članovi Matice slovačke Lipovljani, zajedno s članovima KUD-a ‘Lipa’ i članovima MPZ ‘Lira’, održali su godišnju Skupštinu u petak, 28. prosinca u Društvenom domu Lipovljani. Na njoj su jednoglasno izglasali godišnji program rada i financijski plan poslovanja Matice slovačke za 2019. godini.

         Godišnji plan rada u 2019. godini obrazložio je, vrlo detaljno, s jasnim očekivanjima od sudionika izvođenja plana, Josip Krajči, predsjednik Matice slovačke Lipovljani. Naglasak rada bit će u sve većoj zainteresiranosti najmlađih, učeničkih generacija za učenjem slovačkog jezika, gostovanje KUD-a ‘Lipa’ i zbora ‘Lira’ u Slovačkoj, te nastupima na godišnjim manifestacijama Saveza Slovaka Hrvatske.

         Izvršavanje godišnjeg plana rada Matice slovačke Lipovljani ima i troškove, pa je predložen financijski plan u iznosu od 130. 000 kuna. Financijski plan je članovima Skupštine iznijela Anđelka Štelma, blagajnica udruge. Godišnji plan rada i financijski plan za 2019. godinu izglasani su jednoglasno.

         O planiranim probama i nastupima članova KUD-a ‘Lipa’, koji u svom radu njeguju i slovački folklor, govorila je Marica Tisaj, predsjednica KUD-a ‘Lipa’. O planiranim nastupima sa slovačkim pjesmama, na Skupštini je govorila, Nevenka Zorić, predsjednica zbora ‘Lira’.

         U ime Nikole Horvata, načelnika općine Lipovljani, koji je bio odsutan, Skupštinu i sve članove Matice slovačke Lipovljani srdačno, i biranim riječima, pozdravio je Josip Hudec, potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Lipovljani. Skupština je donijela i odluku da umjesto dosadašnjeg člana Većeslava Ribara, za člana Upravnog odbora imenuje Sonju Mokri iz Lipovljana u Upravni odbor udruge, do isteka mandata ovog odbora, u veljači 2021.

         Članarina u 2019. godini, za članstvo u Matici slovačkoj Lipovljani iznosi i dalje 50 kuna za redovne članove, a za djecu 5 kuna. Izvještajna Skupština o radu i poslovanju Matice slovačke Lipovljani u 2018. godini održat će se početkom srpnja na lokaciji Slovačke etno kuće, u Željanskoj ulici u Lipovljanima.

Damir SMETKO