Na Skupštini kuglača ‘Slavonca’ potvrđeno da se priprema izgradnja kuglane u Lipovljanima

         Redovna godišnja skupština Kuglačkog kluba ‘Slavonac’ iz Lipovljana održana je u subotu, 15. veljače u prostorijama Šumarije Lipovljani. Osim izvješća o prošlogodišnjem radu, kuglači su čuli i lijepu vijest da se ozbiljno planira izrada projektne dokumentacije nove kuglane u Lipovljanima.

         Godišnju Skupštinu otvorio je Danilo Herić, predsjednik Kuglačkog kluba ‘Slavonac’. Pozdravio je goste i igrače kluba, a izvješće o prošlogodišnjem radu podnio je Željko Vacula, tajnik kluba.

         U prošloj godini, na kraju proljetnog dijela prvenstvene sezone, kuglači ‘Slavonca’ vratili su se iz 2. HKL u 3.HKL sjever – Bjelovar, iz koje su ispali, kao posljednjo plasirani, s još 3 ekipe. Razlog ispadanja vide u malom broju igrača, što je uzrok slabim rezultatima u susretima s jakim klubovima.

         Nakon ispadanja nastavljaju treniranje i natjecanje i u Pakracu, i u Kutini, a na jesen kreću s natjecanjem u 3. HKL sjever. Prvi dio završavaju u sredini tablice, na 4. mjestu, u prvenstvenom natjecanju, a u kup natjecanju ostvaruju plasman u finale kupa kuglača Sisačko moslavačke županije.

         U prošloj godini ostvarili su ukupni prihod od 36.939 kuna, od čega 30.000 kuna iz sportskog programa Općine Lipovljani. Ukupni troškovi bili su im 31.618 kuna, pa im je za troškove u ovoj godini ostalo 5 tisuća kuna.

         Kuglački klub ‘Slavonac’ ima 14 registriranih igrač, a želja je u klubu da u svoje redove uključe i mlade kuglače koji bi nastavili dugogodišnju tradiciju kuglanja u Lipovljanima. No, problem im je kuglana, koje u Lipovljanima nema, jer je u potpunosti izgorjela prije nešto više od 7 godina.

         Osim izvješća o radu i financijskom poslovanju u prošloj godini, na godišnjoj Skupštini KK ‘Slavonac’ iz Lipovljana, usvojen je i plan rada i financijskog poslovanja u 2020. godini. Na Skupštini je bio i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je kuglačima čestitao na ostvarenim rezultatima koje ostvaruju bez vlastite kuglane.

         U svom obraćanju Nikola Horvat, zaželio je da i dalje dobro rade, da u klubu okupljaju i nove članove jer, istaknuo je, ozbiljno se radi na pripremi za izradu projektne dokumentacije nove kuglane u Lipovljanima. Kolika će ona biti, gdje će biti izgrađena i koliko će koštati, znat će se tijekom ove godine. Još uvijek se razmatraju opcije izgradnje, posebno buduća lokacija. Zato je pozvao kuglače da i dalje ustrajno rade na organizaciji kluba i prvenstvenim natjecanjima jer budućnost kuglača u Lipovljanima mogla bi kroz godinu, dvije biti puno lakša i jednostavnija u pripremnom i natjecateljskom dijelu jer će moći kuglati na svojoj kuglani.

         Kuglači su zahvalili načelniku općine Nikoli Horvatu na pružanju potpore i izrazili svoje zadovoljstvo pokretanjem rješavanja problema nove kuglane u Lipovljanima.

Damir SMETKO