Na Sajmu obrtništva, izlagali i obrtnici iz Lipovljana

Na jednodnevnom Sajmu obrtništva i održivog gospodarstva u Novskoj, u ime Općine Lipovljani, boravila je Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani. Među 70-tak izlagača, od kojih su mnogi bili izvan Novske, bilo je i troje obrtnika iz Lipovljana, koji su predstavili svoje djelatnosti.

         Sajam obrtništva i održivog razvoja održan je u adventskom ugođaju, a Liljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani, bila je prisutna na otvorenju Sajma. Nakon uvodnih riječi, sajam je otvorila Renata Ojurović, pomoćnica ministrice poljoprivrede iz Uprave za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju. Potom su obiđeni izložbeni prostori obrtnika, proizvodnih poduzeća i poljoprivrednih proizvođača, koji su najčešće izlagali med i proizvode od njega, te bučina ulja i vina.

         Što zajednički, nakon otvaranja sajma, što pojedinačno, Ljiljana Tomić obišla je cjelokupni sajam, a sa zanimanjem je pogledala i izložbeni prostor Valentine Štiks iz Lipovljana, koja se kroz svoj obrt ‘Wedding and events Štiks’, bavi pripremama i uređenja prostora raznih događaja, najčešće vjenčanja, pa je ovo bila prilika da svoje umijeće predstavi i u Novskoj. Predstavljanje je bilo lijepo i na razini, koju nudi i kod raznih svečanih događaja.

         Na sajmu obrtništva, izlagačkim i reklamnim panoima predstavilo se je još dvoje obrtnika s lipovljanskog područja, a Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani, sa zanimanjem je obišla sve postavljene štandove na sajmu, održanom u sportskoj dvorani u Novskoj.

Damir SMETKO