NA DJEČJEM MASKENBALU U PILJENICAMA POKLONOM NAGRAĐENE SVE MASKE

Iako lipovljansko područje nema tradiciju maskiranja i fašničkih ‘ludovanja’, članovi Mjesnog odbora Piljenice priredili su i ove godine za svoje najmlađe stanovnike – dječji maskenbal u Piljenicama. Za sve maske i roditelje, njihove pratitelje, priređen je ples i zabava u Društvenom domu, u petak, 24. veljače.

                Uz glazbu, ove godine najmanje i najmlađe maškare, u Piljenicama imale su i maskiranu animatoricu u liku mišice Minnie, u koju je do ušiju zaljubljen Mickey Mouse, omiljeni lik iz crtića. Ona je maskirane Piljenčane, ali i nekoliko gostujućih maski iz susjednih mjesta, pozivala na ples i zabavu, kako bi nekoliko sati dječjeg maskenbala u Piljenicama, što veselije proveli.

                Zbog kišnog i vjetrovitog vremena ove se godine odustalo od spaljivanja fašnika uz Pakru. No, to je nadomješteno velikom ponudom krafni, i ostalih kolača, za sve maske i njihove pratitelje, ali i nagradom za sve maskirane.

Svako dijete koje je na dječjem maskenbalu u Piljenicama bilo maskirano, a ove godine bilo je više od 50 maskiranih, članovi Mjesnog odbora nagradili su prigodnim poklonom. Veselo, i s poklonom u rukama, najmlađi maskirani Piljeničani uputili su se kućama, najavljujući već sada, neke nove maske za iduću godinu.

Damir SMETKO