MOLIMO MJEŠTANE OPĆINE LIPOVLJANI DA SE I DALJE DRŽE SVIH MJERA ZA SPRJEČAVANJE ŠIRENJA KORONAVIRUSA

Poštovani sumještani,

s obzirom na sve povoljnije vremenske uvjete u narednih nekoliko dana, te ususret najvećem krščanskom blagdanu, Uskrsu, za očekivati je da će mnogi sumještani doći u kušnju izlaska iz svojih domova i dvorišta na javne površine, trgove, na razna okupljanja na izletišta, dječja igrališta, u parkove i slično.
Upravo zbog toga, Stožer civilne zaštite Općine Lipovljani upozorava sve mještane da su ovakve i slične aktivnosti i dalje STROGO ZABRANJENE kako bi se eventualno širenje novog koronavirusa svelo na minimum.

Posebno napominjemo kako će članovi Stožera civilne zaštite, uz potporu policijskih službenika, HGSS-a, vatrogasaca i drugih nadležnih tijela, provoditi kontrolu i nadzor poštivanja navedenih mjera.
Ukoliko se ustanovi kršenje mjera, izdat će se Rješenje o prekršaju, a u slučaju ponovnog kršenja mjera izreći će se najstrože moguće sankcije.

Podsjećamo i na stroge mjere socijalnog distanciranja, što znači da razmak između dvije osobe na otvorenom prostoru mora biti minimalno 1 metar, a u zatvorenom prostoru minimalno 2 metra.

Također, želimo Vam i zahvaliti na do sada postignutim rezultatima u sprječavanju širenja koronavirusa zbog čega do danas na našem području nemamo niti jednu zarađenu osobu, što želimo da tako i ostane.

U ovom vrlo neuobičajenom blagdanskom ozračju želimo Vam da Uskrs provedete u zdravlju, u krugu svoje najuže obitelji.

NAPOMENA ZA IZDAVANJE PROPUSNICA:
Svi oni koji će preko vikenda i blagdana trebati propusnice, možete se prijaviti putem aplikacije e-građani ili javiti putem maila: info@lipovljani.hr