MARIJAN KADLIČEK IZABRAN JE ZA PREDSJEDNIKA ČEŠKE BESEDE OPĆINE LIPOVLJANI

                Marijan Kadliček iz Lipovljana izabran je za predsjednika Češke besede općine Lipovljani, i tako na tom mjestu zamijenio Mirka Knjižeka, koji je čelno mjesto Češke besede obnašao punih 12 godina, gotovo od samog početka obnavljanja rada Češke besede općine Lipovljani u jesen 2004. godine. Uz Marijana Kadličeka za predsjednika, nove osobe Vjera Ožoga i Slavko Kupski izabrani su za potpredsjednike Češke besede.

                Konstituirajuća sjenica novoizabranih članova Upravnog i Nadzornog odbora Češke besede općine Lipovljani održana je u utorak, 21. veljače uvečer, u prostoriji Češke besede Društvenog doma u Lipovljanima. Sjednicu je vodio Miroslav Lovčanin, kako je na godišnjoj izbornoj Skupštini Češke besede, tri dan prije, u subotu, 18. veljače i odlučeno.

                Skupština Češke besede u svoj Nadzorni odbor izabrala je Dragu Makala, Ladislava Vaculu, Josipa Kupskog i Željka Plemenika. Na ovoj konstituirajućoj sjednici je odlučeno da predsjednik Nadzornog odbora Češke besede općine Lipovljani bude i dalje Drago Makal, a rezervni član ovog odbora Josip Kupski.

                U Upravni odbor, za tajnika Češke besede potom je potvrđen Ivan Doležal, za blagajnika Branko Chour, a za gospodara Miroslav Lovčanin, kao i tijekom prošlog četverogodišnjeg mandata. Za potpredsjednike ČB bilo je više prijedloga, a izabrani su Vjera Ožoga i Slavko Kupski, a za predsjednika je s 10 glasova, od 13 prisutnih članova izabran Marijan Kadliček. Članovi Upravnog odbora, uz navedene obnašatelje funkcija, još su: Zdenka Dam, Mirko Knjižek, Renata Kadliček, Anton Merhaut, Vlado Pritula i Robert Ivanec, kao rezervni član.    

                Novoizabrani predsjednika Češke besede općine Lipovljani, Marijan Kadliček automatizmom je postao i član predsjedništva Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj, čije je sjedište u Daruvaru. Na ukazanom povjerenju on se je kratko zahvalio i najavio sitne pomake u promjeni rada Češke besede. Primopredaja dužnosti i ostalih obveza obavit će se tijekom tjedan dana.

Damir SMETKO