Male maškare u Piljenicama

         Veselih i razigranih maškara svake godine sve je više u Piljenicama. U subotu, 15. veljače, na večer, u piljeničkom Društvenom domu održan je dječji maskenbal na kom je bilo više od 60 malih maškara, koji su se došli zabaviti, malo zaplesati i družiti se s drugim maškarama, uglavnom, u pratnji roditelja.

         Druženje malih maškara u Piljenicama, već niz godina organizira Mjesni odbor Piljenica, koji sve maskirane nagrađuje malim poklonom za trud koji su uložili da bi se maskirali. Osim poklona, tu su i krafne i sokovi, te maskirani animatori koji dva sata zabavljaju i potiču sve maskirane na igru i ples. Zato je svake godine sve više malih maškara u Piljenicama, i sve više djece iz susjednih mjesta koje dolaze na ovaj dječji maskenbal.

         Za brzi odlazak zime, koje baš i nije bilo, za loše ocjene u školi, kojih nema puno, za sve loše i naopako, ove su godine, na završetku malih maškara u Piljenicama – spalili fašnika. Širom otvorenih očiju male maškare gledale su kako gori fašnik od sijena, na obali Pakre, nakon čega su se uputile kući na odmor, nakon dvosatnog veselja i zajedničkog druženja.

Damir SMETKO