‘LIPOVLJANSKI SUSRETI’ OVE GODINE ODRŽAT ĆE SE OD 26. DO 28. KOLOVOZA

Imenovanjem članova Organizacijskog odbora i njegovih pododbora, i službeno su započele pripreme za ovogodišnje ‘Lipovljanske susrete’, kulturnu i turističku manifestaciju nacionalnih manjina Hrvatske, koja će se kao obnovljena manifestacija u Lipovljanima održati 7. puta za redom. Bogat trodnevni program održat će se u petak, 26., subotu, 27. i nedjelju, 28. kolovoza.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAS tim datumom održavanja ‘Lipovljanskih susreta 2016.’ složili su se svi prisutni članovi Organizacijskog odbora LS-a, kao i s predloženim članovima Organizacijskog odbora. Pojedini pododbori tijekom priprema za ovogodišnje ‘Susrete’ bit će nadopunjeni novim članovima, a očekuje se i ove godine angažiranje gotovo stotinjak volontera koji su vrlo angažirani na organizaciji i provedbi programa ‘Lipovljanskih susreta’, i bez kojih se trodnevna manifestacija ne bi mogla organizirati na dosadašnjoj, vrlo visokoj razini.

Odluku da se ‘Lipovljanski susreti 2016.’ organiziraju zadnjeg vikenda u kolovozu donijeli su članovi Organizacijskog odbora na prvoj ovogodišnjoj sjednici održanoj u srijedu, 30. ožujka. O konkretnim točkama KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAtrodnevnog programa razgovaralo se na drugoj sjednici Odbora, održanoj 14. travnja. Mario Ribar, predsjednik Organizacijskog odbora i općinski načelnik, podsjetio je prisutne članove Odbora na prošlogodišnje ‘Lipovljanske susrete’, njihovu uspješnu organizaciju, uočene probleme koji se javljaju tijekom trodnevnog programa i odjek koji su imali u mnogim sredinama i na različitim razinama kulturnog i političkog života u Hrvatskoj.

Poželio je da i ovogodišnja manifestacija bude tako uspješna, pa čak i bolja, i da u Lipovljane dođe još više posjetitelja nego li prošle godine, kada ih je bilo između 6 i 7 tisuća. Stoga je predložio članove Organizacijskog odbora i njihova zaduženja po pododborima, u koje će se još uključivati zainteresirani volonteri. Svi su prihvatili predloženo članstvo, kao i informaciju o tome da su lanjski ‘Susreti’ koštali oko 256.000 kuna, nešto više nego prethodnih godina, zbog šatora, koji se postavljao u slučaju lošeg vremena.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAMario Ribar izvijestio je članove Organizacijskog odbora i o do sada obavljenim razgovorima i pripremama za nove ‘Susrete’. Prihvaćen je plan financiranja i plan marketinških aktivnosti u promociji ‘Lipovljanskih susreta’, a ovisit će o pokroviteljima, sponzorima i donatorima. Ovogodišnja zemlja partner bit će Ukrajina, s čime se usuglasilo veleposlanstvo Ukrajine u Hrvatskoj i njezin veleposlanik Oleksandr Levchenko.

Veliki doprinos značaju ‘Lipovljanskih susreta’ dao je lani i ‘Vatrogasni izazov’, međunarodno vatrogasno natjecanje, koje je 2015. po prvi puta bilo organizirano u okviru ‘Susreta’, pa će se ‘Vatrogasni izazov’ i ove godine održati u nedjelu, 28. kolovoza u Lipovljanima.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAUpućeni su i zahtjevi za Visoko pokroviteljstvo Predsjednici RH, financijska pokroviteljstva i sponzorstva, a tijekom svog boravka u Lipovljanima za Dan općine, financijsku pomoć obećao je i Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba, pa se očekuje ove godine uz dosadašnje pokrovitelje, SMŽ, Savjet za nacionalne manjine RH, TZ SMŽ i sponzore (INA, generalni sponzor) i pokroviteljstvo Grada Zagreba.

Tijekom prve dvije radne sjednice članova Organizacijskog odbora ‘Lipovljanskih susreta’, i službenog početka priprema za nove ‘Susrete’, dogovoreno je da se članovi pojedinih pododbora sastanu zasebno, a da sjednice svih članova Organizacijskog odbora LS-a budu jednom mjesečno. U međuvremenu će se dogovarati svi detalji programa za petak, 26., subotu, 27. i nedjelju, 28. kolovoza, a plan je da sredinom lipnja, kompletan program ovogodišnjih Lipovljanskih susreta bude usuglašen i zaključen.

Damir SMETKO

Odluke možete vidjeti OVDJE:

Odluka o imenovanju OO LS 2016.

Organizacijska shema – Pododbori – Lipovljanski susreti 2016.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA