LIPOVLJANSKI PARK OPET KRASE PISANICE I USKRŠNJI ZEČEVI

Stogodišnji park u centru Lipovljana ponovo je zanimljivo uređen i bit će atrakcija za sve posjetitelje parka tijekom Velikog tjedna i za vrijeme uskršnjih blagdana. U parku je ponovo postavljena velika pisanica i šareno gnijezdo, veliki broj simpatičnih zečeva napravljenih od drveta, te šarena kola puna pisanica.

                Niz posljednjih godina članovi lipovljanskih udruga, pred Uskrs uređuju park. Krenulo je s postavljanjem oslikanih pisanica, velikih i malih, a nastavilo se izradom i izlaganjem atraktivnih uskrsnih zečeva. Prošle godine to su bili zečevi na biciklima, a ove godine zečevi su drveni, jednostavne izrade, postavljeni po čitavom parku.

                Uoči Velikog tjedna, u petak, 7. travnja, u centru parka članovi Udruge umirovljenika općine Lipovljani postavili su svoju Veliku pisanicu, koja je ove godine obogaćena pisanicama i veselim zečevima. U ponedjeljak, 10. travnja članice udruge Hrvatsko srce, asocijacije HSS-a općine Lipovljani, u parku su postavili 20-tak drvenih zečeva, izrađenih uglavnom od hrastovine, prigodna kola prepuna pisanica, te nekoliko košarica pisanica razne veličine.

                Lipovljanski park sada je pun atraktivnih zanimljivosti i mjesto lijepe izložbe posvećene svjetovnom doživljavanju Uskrsa i uskršnjih blagdana. Drveni zečevi, iz zanimljive radionice prepune ideja Udruge žena ‘Hrvatsko srce’ – čekaju u parku da ih obiđete…  

Damir SMETKO