‘LIPOVLJANSKE SUSRETE 2015.’ SVEČANO ĆE OTVORITI PREDSJEDNICA REPUBLIKE HRVATSKE KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ

Ovogodišnji ‘Lipovljanski susreti’ započet će radno, u petak, 21. kolovoza, gospodarskim susretom, u popodnevnim satima. Svečano otvorenje središnje manifestacije kulturnog stvaralaštva i tradicijske baštine nacionalnih manjina Hrvatske održat će se u subotu, 22. kolovoza s početkom u 20 sati, a očekuje se da će ‘Lipovljanske susrete 2015.’ otvoriti visoka pokroviteljica manifestacije i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

Dolazak predsjednice Republike Hrvatske u Lipovljane očekuje se u popodnevnim satima. Za vrijeme svog boravka upoznat će se s prezentacijom tradicijske baštine udruga i društava nacionalnih manjina, a nakon svečanog otvorenje ‘Lipovljanskih susreta 2015.’, koje počinje u 20 sati, bit će prisutna i središnjem programu u kojem će 10 društava nacionalnih manjina, izvoditi tradicijske pjesme i plesove svoje nacionalne manjine.

Proteklih dana užurbano se radilo na svim detaljima vezanim uz početak ‘Lipovljanskih susreta’. Pripreme su završene i sve je spremno za početak ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’.

Damir SMETKO

Priopćenje-otvorenje Lipovljanskih susreta

1-Priopćenje-otvorenje Lipovljanskih susreta