LIPOVLJANI SU UGOSTILI BICIKLIJADU IZ KUTINE

Dio ovogodišnje biciklijade, što ju svakog proljeće, uz Dan planeta Zemlja organizira Turistička zajednica grada Kutina, bila je i općina Lipovljani, a lipovljanski park stajalište i odmor na ruti Kutina-Lipovljani-Kutina.

1-biciklijada (5)

Cestom od Kutine, Ilove, preko Piljenica do Lipovljana, a zatim preko Krivaja i Banove Jaruge opet do Kutine, u subotu, 26. travnja prošlo je više stotina biciklista iz Kutine, ali i iz Zagreba i njegove okolice koji su u Kutinu na biciklijadu došli vlakom. Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini, ove godine organizirana je 11. put, a Lipovljani su bili mjesto gotovo jednosatnog odmora, okrijepe i kraćeg programa. Biciklisti su imali priliku vidjeti kraći nastup lipovljanskih ‘Iskrica’. Mlađe grupe plesno-navijačkog i akrobatskog kluba ‘Iskrice’ izvela im je nekoliko koreografija koje su razveselile bicikliste.

K

Nakon kraćeg odmora i okrijepe u lipovljanskom parku, u čijoj organizaciji su sudjelovali i volonteri iz Lipovljana, te Turistička zajednica općine Lipovljani, ljubitelji kutinske biciklijade nastavili su put prema Krivaju i natrag prema Kutini. U Lipovljanima su ih dočekali Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani, i Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani.

Sve to pokazuje kako općina Lipovljani ima turistički potencijal kojeg još više treba razvijati.     Damir SMETKO)

K K 1-biciklijada (4) 1-biciklijada (7)