Limaći ‘Slavonca’ iz Lipovljana pobijedili vršnjake zagrebačkog ‘Dinama’

         U okviru bogatog sportskog programa ‘Lipovljanskih susreta 2019.’, u nedjelju, 25. kolovoza, odigrane su, na igralištu ‘Slavonaca’ na Linijama, utakmice najmlađih uzrasta škole nogometa lipovljanskog ‘Slavonca’ i zagrebačkog ‘Dinama.

Iako se igralo revijalno, najmlađi nogometaši iz Lipovljana nisu baš bili gostoljubivi prema vršnjacima iz Zagreba. Prstići su svoju utakmicu s ‘dinamovcima’ odigrali neriješeno, 2:2, a limači su svoje vršnjake pobijedili i u Zagreb ispratili s 4 pogotka u mreži, s rezultatom 4:1.

Utakmica prstića, najmlađih nogometaša u jednom klubu, odigrana je, po rasporedu, prva. Okupio se velik broj gledatelja, na tribini ‘Slavonca’, posebno roditelja i rodbine, najmlađih nogometaša koje je zanimalo kako će njihovi nogometaši proći protiv onih iz moćnog ‘Dinama’.

Prstići NK ‘Slavonac’ – prstići NK ‘Dinamo’ Zagreb  2:2 (1:0)

Za ekipu prstića NK ‘Slavonac’ igrali su: Luka Hlupić, Filip Bilandžija, Gabrijel Tutić, David Komljenović, Filip Musij, David Hudec, Matej Šalić, Filip Ćulina, Patrik Pilat, Luka Šalić i Timotea Puškaš, a još su u igru ulazili David Kralj, Roko Ksenić i Juraj Dlouhi. Kapetan je bio David Komljenović, a vodio ih je Robert Mladić.

Već sredinom prvog poluvremena prstići iz Lipovljana poveli su protiv vršnjaka iz ‘Dinama’. To je izazvalo oduševljenje na punim tribinama, vrisak i veselje, te odlično navijanje, za domaće male nogometaše. Vodili su oni i 2:1, ali su prstići iz Zagreba, pred kraj utakmice uspjeli izjednačiti, i tako završiti utakmicu.

Nakon prstića, odigrana je utakmica limača (uzrast do 10 godina) koja je, u potpunosti, razveselila domaće navijače, posebno u drugom poluvremenu. Navijalo se vrištalo i slavilo na tribinama ‘Slavonca’ u čemu su prednjačile mame mladih nogometaša.

Limači NK Slavonac – limači GMK Dinamo, Zagreb  4:1 (0:1) 

         Za ekipu limača NK Slavonac iz Lipovljana igrali su: Patrik Đurij, Noa Živoder, Adrijano Sijarto, Marin Romanjek, Roko Nerlović, Lovro Čulina, Erik Tisaj, Marin Dragojević, Gašpar Pranjić, Karlo Matković, David Komljenović, Patrik Šafarik, Marko Kušmiš, Mato Matanović i Ivan Šalić.

         Iako su zagrebački limači poveli, i vodili čitavo prvo poluvrijeme, u drugom poluvremenu limači ‘Slavonca’ bolje povezuju igru i, na opće oduševljenje prepunih tribina, postižu čak 4 gola. Tako zaslužno, u ovoj revijalnoj utakmici, pobjeđuju ekipu zagrebačkog ‘Dinama’.

         Nakon utakmica, svi zajedno odlaze na druženje i okrijepu u Društveni dom, a domaći igrači i navijači s velikim veseljem i zadovoljstvom ispraćaju goste iz Zagreba.

Damir SMETKO