Likovna kolonija na Opekama iznjedrila vrlo kvalitetne likovne radove

         Ispod stoljetnih hrastova, u miru i tišini Opeka, u subotu, 3. listopada održana je ovogodišnja likovna kolonija ‘Listopadske boje Lipovljana’. Tradicionalno okupljanje likovnih neprofesionalaca iznjedrilo je ove godine 30-tak odličnih likovnih radova, iako je na koloniji sudjelovalo nešto više od 20 slikara, za trećinu manje nego prijašnjih godina., a uzrok za to se može naći u problemu s opasnostima od pandemije koronavirusa.

         Po lijepom i sunčanom danu, zaljubljenici u kist i boje, slikarska platna i očuvanu prirodu, imali su lijepe inspiracije i sigurnu ruku, pa su ovogodišnji radovi vrlo uspješni i kvalitetni. Zajednički doručak, međusobno druženje i razgovori, i zajednički ručak u izuzetno lijepom okružju Opeka, tog bisera Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u Kozarčevoj slavonskoj hrastovoj šumi, dopadaju se i slikarima pa svake godine sudjeluju na ‘Listopadskim bojama Lipovljana’. Uz njih, ove godine su na koloniji, po prvi puta, sudjelovala i djeca iz Kraljeve Velike, sa solidnim radovima.

         Likovnu koloniju na Opekama, svake godine podržava i Općina Lipovljani. Slikare, još dok stvaraju svoja likovna djela, i ove je godine obišao Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Po završetku kolonije zahvalio im se za dolazak i sudjelovanje na likovnoj koloniji, većini i za dolazak svake godine i za nesebično darivanje svog likovnog talenta Lipovljanima, ne samo na Opekama, nego i na ostalim likovnim kolonijama općine Lipovljani. Zahvalio se i Šumarskom fakultetu u Zagrebu, koji pomaže organizaciju likovne kolonije na Opekama, te Zdenki Kokolek, koja već niz godina uspješno radi na organizaciji ove, ali i drugih likovnih kolonija.

         Za Općinu Lipovljani, likovna kolonija je, među ostalim, i način predstavljanja njene ljepote i skladnosti očuvane prirode, kroz likovne radove, pa s radošću svake godine podrže organizaciju likovne kolonije. 

         -Vaš dolazak na Opeke, na ‘Listopadske boje Lipovljana’, Općina Lipovljani podržat će i iduće godine jer ne može se biti ravnodušan kad se vidi s koliko ljubavi i strasti nastaju kvalitetni likovni radovi na ovoj koloniji – naglasio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, tijekom obraćanja prisutnim likovnjacima, na završetku kolonije.

         Nakon zajedničke fotografije, na završetku kolonije, Zdenka Kokolek podijelila je zahvalnice svim učesnicima likovne kolonije ‘Listopadske boje Lipovljana 2020’. 

Damir SMETKO