Kuglači lipovljanskog ‘Slavonca’ čvrsto drže sredinu tablice

         Kuglači lipovljanskog ‘Slavonca’ prvi dio prvenstvene kuglačke sezone 2019./2020. završili su pobjedom protiv KK ‘Stolar’ iz Jasenovca s rezultatom 6:2, u susretu 6. kola koji je odigran na novljanskoj kuglani. Jesenski dio prvenstva završio je u nedjelju, 17. studenog, a kuglači ‘Slavonca’ iz Lipovljana smjestili su se točno u sredinu tablice, u 3. Hrvatskoj kuglačkoj ligi sjever, zona Bjelovar.   

         Pobjeda nad ‘Stolarom’ učvrstila ih je na 4. poziciji, na tablici 3. hrvatske kuglačke lige – sjever, u kojoj se natječu s još 6 klubova iz Siska, Jasenovca i Bjelovara.

         Tijekom jesenskog dijela prvenstva ostvarili su 3 pobjede, jedan neriješen rezultat i 2 poraza, pa su s osvojenih 7 bodova, a time i ukupno 4. na tablici. Od prvoplasiranog Željezničara iz Bjelovara dijeli ih 3 boda, koliko i ‘bježe’ ekipi Bilogore, također iz Bjelovara, koja je u ovoj polusezoni osvojila 5. mjesto.

Zanimljivo je da su baš sa prvoplasiranim Željezničarom iz Bjelovara, u 3. kolu odigrali neriješeno 4:4, a da su kuglači lipovljanskog Slavonca izgubili od Siscie iz Siska u Novskoj i Poštara iz Bjelovara s po 6:2.

         KK Slavonac iz Lipovljana tako se uspješno natječe u 3. HKL sjever, zona Bjelovar. Kakvi će biti rezultati na proljeće, pokazat će vrijeme, ali još uvijek bez vlastitog prostora i kuglane, za čiju se izgradnju traži najpovoljnija lokacija i rješenje kako bi se pristupilo izradi projektne dokumentacije.

Tablica 3. Hrvatske kuglačke lige sjever zona Bjelovar

1. Željezničar, Bjelovar           6  4 2 0 10 bodova
2. Siscia, Sisak                        6 5 0 1 10
3. Poštar, Bjelovar        6 4 1 1  9
4. Slavonac, Lipovljani        6 3 1 2  7
5. Bilogora, Bjelovar           6 2 0 4                     4
6. Stolar, Jasenovac        6 1 0 5      2
7. Jedinstvo, Sisak       6 0 0 6  0

Damir SMETKO