Kuglači KK ‘Slavonac’, bez vlastite kuglane, lani se natjecali u 2. HKL sjever

         Tijekom prošle godine kuglači iz Lipovljana natjecali su se, drugu sezonu, u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi sjever, u kojoj su uspjeli opstati, doduše kao 9-to plasirani, ali u tako jakoj konkurenciji i to je njihov uspjeh. Tako su u 2018. godini glavninu aktivnosti odradili na kuglani u Novskoj jer, na žalost, nemaju kuglane u Lipovljanima, na kojoj bi trenirali i koja bi im, tijekom natjecanja, osigurala prednost domaćeg terena.

         Ove činjenice, predočio je, na redovnoj godišnjoj Skupštini Kuglačkog kluba ‘Slavonac’, Željko Vacula, predsjednik KK ‘Slavonac’, održanoj u subotu, 25. svibnja u Šumarijskom domu Šumarije Lipovljani, na Jamaričkom brdu. Zahvalio se svim igračima, ali i sponzorima kluba, koji su podržali rad kuglačkog kluba ‘Slavonac’. Posebno se zahvalio i Općini Lipovljani, koja financijski pomaže rad kluba i bez koje on ne bi mogao postojati.

         Osim natjecanja u prvenstvu 2. HKLS, kuglači ‘Slavonca’ odigrali su i ekipno kup natjecanje, te pojedinačno i natjecanje u parovima županije, a na pojedinačno prvenstvo regije sjever plasirao se Dino Herić, igrač koji redovito nastupa za ‘Slavonac’. Tijekom sportskog dana na ‘Lipovljanskim susretima 2018.’ organizirali su uspješan turnir u boćanju s dosta igrača i gledatelja.

         Početkom listopada započeli su natjecanje u sezoni 2018./19. zajedno s još 9 klubova u 2. HKL sjever. Problem je kluba što nema vlastiti prostor pa nužne aktivnosti obavljaju u prostoru Udruge veterana.

Financijsko izvješće, za prošlu godinu, također pokazuje da su pozitivno poslovali. Ukupni prihod Kuglačkog kluba ‘Slavonac’ bio je 32.400 kuna, a ukupni izdaci bili su 28.100 kuna, pa im je 4.300 kuna za troškove u ovoj godini. Najviše prihoda ostvarili su od Općine Lipovljani, u visini od 25.900 kuna, a najviše troškova imaju za korištenje kuglane u Novskoj za koju su izdvojili 11.000 kuna u prošloj godini i preko 7.000 kuna za troškove putovanja na ligaške utakmice. U ovoj godini očekuju nešto više prihoda, ukupno 38.000 kuna, a vjerojatno i prelazak na kuglanu u Kutinu, u kojoj će biti domaćini na prvenstvenim utakmicama.

Podnesena izvješća su usvojena, bez rasprave, a u ime Općine Lipovljani, rad kluba je podržala Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani. Na zajedničkom druženju nakon Skupštine, dosta se razgovaralo o potrebi i (ne)mogućnostima izgradnje kuglane u Lipovljanima. Damir SMETKO