KREĆE TEMELJITA REKONSTRUKCIJA I IZGRADNJA ULICE AUGUSTA ŠENOE DO OSNOVNE ŠKOLE

         Od ponedjeljka, 3. kolovoza, započinju radovi na rekonstrukciji većeg dijela ulice Augusta Šenoe u Lipovljanima. Ulica, koja od Doma zdravlja u Lipovljanima vodi prema Osnovnoj školi Josipa Kozarca, u vrlo lošem je stanju i bez pješačke staze, a njome 300-tinjak učenika svakodnevno dolazi i odlazi iz škole.

         Stoga je Općina Lipovljani pripremila projekt rekonstrukcije ove nerazvrstane ceste u dužini od 290 metara, od uređenog parkirališta Doma zdravlja do prilaza Osnovnoj školi, a radove će izvesti poduzeće ‘Strabag’, koje već vrijedno radi na uređenju zadnjeg dijela uređenja centra Lipovljana. Vrijednost radova iznosi 1.245.000 kuna, s PDV-om, a rok izvođenja  radova je 60 radnih dana.

         U četvrtak, 30. srpnja u popodnevnim satima, održan je sastanak djelatnika Općine Lipovljani, nadzornog organa i rukovoditelja Strabaga, čime je izvođač radova uveden u posao rekonstrukcije ulice A. Šenoe. Uz iznesen plan radova, razgovaralo se o mogućim problemima i potrebama izvođača prilikom izvođenja radova.

         Predstavnici izvođača očekuju da će najveći dio najtežih poslova završiti do početka nove školske godine, i to na iskopu i zasipanju nove posteljice ceste, te iskopu pješačke staze, koju ova ulica do sada nije imala, uz izradu uređenja odvodnje oborinskih voda. Ulica će zbog tih radova biti u potpunosti zatvorena za promet, a završetak svih radova, asfaltiranjem dva sloja asfalta, očekuje se krajem rujna.

         Rekonstruirana ulica Augusta Šenoe bit će dvosmjerna, širine 5 metara, a uz nju će se izgraditi nova pješačka staza, koja ima svrhu osigurati siguran pješački dolazak učenika do škole. Za ostvarenje ove rekonstrukcije sredstva je odobrilo i tadašnje Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja RH (sada Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine) u iznosu 168.000 kuna.

Damir SMETKO