KONTROLA IZVEDENIH RADOVA NA IZGRADNJI KANALIZACIJE KOJA JE SUFINANCIRANA IZ PREDPRISTUPNOG – IPARD EU PROGRAMA

Kontrolori iz odjela Mjere strukturne potpore u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju RH obišli su, u utorak, 24. veljače radilište izgradnje kanalizacije u centru Lipovljana. Projekt izgradnje sekundarnih kanala glavnog kolektora KO-2 u centru Lipovljana i u ulici Sv. Barbare, prvi je projekt na području općine Lipovljani koji se sufinancira sredstvima iz predpristupnog programa EU, iz IPARD programa, mjera 301, a kontrola izvođenja i kvaliteta radova, sastavni je dio nadzora nad provedbom projekta.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAZajedno s predstavnikom izvođača radova, poduzećem ‘Georad’ iz Zagreba, nadzornim inženjerom Hrvojem Ljubojevićem i predstavnikom investitora Općinom Lipovljani, kontrolori Ksenija Smajić i Ivica Palčić, provjeravali su sve izvedene radove i ugradbeni materijal, prema izrađenom projektu odvodne trase u centru Lipovljana. Izmjereni su svi otvori i profili, provjerene debljine nasipanog pijeska i kamena i prekontrolirani svi takozvani ”skriveni radovi”, odnosno oni radovi koji se ne vide kada se završi posao izgradnje kanalizacije.

Stoga se kontrola vrši tijekom izvođenja radova. Trasa u centru Lipovljana obiđena je u cijelosti, a nakon kontrole napisan je zapisnik u kojem nema primjedbi. Kontroli iz Agencije su zadovoljni viđenim, poštuje se izrađeni projekt sekundarnih kanala, a kontrola će se vršiti i ubuduće.

Tijekom izgradnje kanalizacije u centru Lipovljana bit će postavljeno gotovo 2 kilometra odvodne trase, za čiju je izgradnju iz IPARD programa odobreno 895.000 kuna. Sama izgradnja bit će sufinancirana s 864.000 kuna, bez PDV-a, a još 30-tak tisuća kuna odobreno je za troškove izrade projekta, konzultantske usluge i izradu elaborata o zaštiti okoliša.

Nakon završetka radova na izgradnji nove kanalizacije u centru Lipovljana, uključujući i dio u ulici Ante Starčevića do raskrižja s ulicom Josipa Kozarca, krenut će rekonstrukcija prometnice u ulici Ante Starčevića do zgrade vatrogasnog doma, a radovi na kanalizaciji nastavit će se ispod pruge, u ulici Sv. Barbare.           (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA