JEDNA OD NAJUSPJEŠNIJIH GODINA NOGOMETAŠA ‘STAROG GRADA’ IZ KRALJEVE VELIKE

Prošla godina bila je jedna od najuspješnijih natjecateljskih godina za ekipe Nogometnog kluba ‘Stari Grada’ iz Kraljeve Velike. Seniorska momčad uspjela je zadržati ostanak u 2. županijskoj nogometnoj ligi, a ostale tri ekipe pokazale su odlične rezultate u svojim ligama, pa je NK ‘Stari Grad’ ponos Kraljeve Velike, koji u svojim redovima okuplja gotovo 100 nogometaša u raznim dobnim  kategorijama.

Sve to moglo se čuti na redovnoj godišnjoj Skupštini, u subotu, 21. veljače, u izvješću o radu NK ‘Starog Grada’, koji je podnio Robert Mladić, predsjednik ovog nogometnog kluba. Osim odličnih sportskih rezultata, zbog financijske štednje, članovi ‘Starog Grada’ velik broj sati radili su na održavanju i uređenju igrališta, uređenju klupskih prostorija, te uređenju i popravcima nakon 4 prošlogodišnje poplave u Kraljevoj Velikoj, u kojima su znatne štete pričinjene i na nogometnom terenu, odnosno kompletnom sportskom parku na Urijama u Kraljevoj Velikoj

Na godišnjoj Skupštini prihvaćena su izvješća o radu u 2014. godini, financijskom poslovanju i sportskim rezultatima. Osim dobrih rezultata u 2. ŽNL-u, tu je i povijesna pobjeda seniorske ekipe u kup natjecanju, kada su u Novskoj, na jedanaesterce sa 12:11 pobijedili, i iz daljeg natjecanja izbacili NK ‘Libertas’, ekipu 3. lige. Posebno su ponosni i na osvajanje svojeg, memorijalnog turnira za poginule branitelje.

U ovoj godini žele nastaviti uspješno natjecanje u 2. ŽNL sa 4 ekipe: seniorskoj, pionirskoj, juniorskoj i veteranskoj. Za to planiraju troškove u iznosu od 48.900 kuna. Osim natjecanja obilježit će sredinom lipnja ‘Antunovo u Kraljevoj Velikoj’, te održati memorijalni nogometni turnir. Tijekom godine žele nastaviti i uređenje cijelog sportskog kompleksa postavljanjem zabavnog parka za najmlađu djecu.

Na dobrom radu kluba i odličnim rezultatima, u prošloj godini, čestitali su im gosti: Zlatko Šepović, predsjednik NS Novska, Mirko Ledić, predsjednik NS Kutina, predstavnici susjednih klubova, povjerenik mjesnog odbora Zvonko Andrilović i KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADavor Ivić, predsjednik NS SMŽ.

Čestitke na ostvarenim sportskim, ali i ostalim rezultatima u radu kluba, te podršku u daljem radu uputio je i Marinsko Sabadoš, vijećnik Općinskog vijeća Lipovljani, koji je čestitke i zahvalu uputio i u ime Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani, koji nije bio prisutan ovogodišnjoj Skupštini.

Zbog ostvarenih rezultata, Zvonko Andrilović, povjerenik mjesnog odbora Kraljeve Velike, založio se za rješavanje problema prijevoza igrača na utakmice, posebno juniorskih i pionirskih ekipa.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA