Javne radove na području općine Lipovljani obavljat će 5 zaposlenih osoba

         Zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba pri Općini Lipovljani, u programu zapošljavanja na obavljanju javnih radova na području općine Lipovljani, nastavlja se i ove godine. Od sredine svibnja, na javim radovima, zaposleno je 5 osoba s područja općine Lipovljani, a cijeli projekt financiran od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, vrijedan je gotovo 130.000 kuna.

         Sa zaposlenicima na obavljanju javih radova, u četvrtak, 30. svibnja u općinskoj vijećnici, razgovarao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, uz prisustvo Igora Hadžinskog, komunalnog redara općine Lipovljani. Komunalni redar je, zajedno sa novim zaposlenicima na javnim radovima, zadužen za izvršavanje plana radova i aktivnosti na području općine Lipovljani.

         Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, razgovarao je o poslovima na javnim površinama i objektima u vlasništvu Općine Lipovljani, o radnom vremenu, o pravima i obvezama zaposlenih.

Ove godine je zaposleno 5 osoba za obavljanje radova na javnim površinama, što je manje nego dosadašnjih godina, no Zavod za zapošljavanje smanjio je sredstva za tu namjenu, a time i mogućnost zapošljavanja većeg broja nezaposlenih. Zaposlenima na javnim radovima ugovor traje 6 mjeseci, a osobni dohodak je u visini minimalnog dohotka u Republici Hrvatskoj, u iznosu od oko 3 tisuće kuna.

Projekt radova, među ostalim, predviđa radove na obnovi i uređenju javnih površina na području općine Lipovljani, održavanju čistoće i uređenja javnih površina, otklanjanje otpada, uklanjanje lišća, šiblja i smeća, te drugih otpada. Radit će se i na obnovi i revitalizaciji javnih površina, posebno oko društvenih domova, vrtića, i javnih građevina, te saniranje divljih odlagališta na području općine Lipovljani.  

Zainteresiranost za obavljanje javnih poslova na području općine Lipovljani puno je veća od 5 zaposlenih osoba ove godine, no zapošljavanje je ograničeno predviđenih sredstava za taj projekt, a ona su iz godine u godinu sve manja.  

Damir SMETKO