IZVRŠENA ZAMJENA 50-TAK PREGORJELIH ŽARULJA NA JAVNOJ RASVJETI NA PODRUČJU OPĆINE LIPOVLJANI

Po programu redovnog održavanja javne rasvjete na području općine Lipovljani, u srijedu, 19. studenog, izvršena je zamjena 50-tak pregorjelih žarulja. Poslove su obavili djelatnici tvrtke ‘Rotor’ iz Bjelovara, s dvije ekipe i dva potrebna vozila, a ulice i broj pregorjelih žarulja u tim ulicama i općinskim naseljima pripremio im je komunalni redar općine Lipovljani.

Općina Lipovljani sustavno brine o javnoj rasvjeti na svom području, za koju se godišnje izdvoji između 50.000 i 100.000 kuna. Ulaže se i u mrežu energetski učinkovite i ekološke rasvjete, a programom redovnog održavanja javne rasvjete, izmjena pregorjelih žarulja obavlja se dva puta godišnje, u proljeće i u jesen.

Posebno se vodi briga o korištenju javne rasvjete tijekom jesenskih i zimskih mjeseci, kad je duže vrijeme mrak, pa je u pripremi ove izmjene pregorjelih žarulja, još jednom, obiđena kompletna trasa javne rasvjete općine Lipovljani kojom je utvrđeno  50 – tak pregorjelih žarulja koje su izmijenjene.

Nakon izmjene dotrajalih žarulja u centru Lipovljana, jedna ekipa ‘Rotora’ iz Bjelovara nastavila je izmjenu žarulja u ulici Ante Starčevića, u kojoj se izvode radovi na uređenju ceste i izgradnji nogostupa, i vrlo je važno da je sada ulica za mještane te ulice, dobro osvijetljena. Nakon promjene nekoliko žarulja u toj ulici ekipe su nastavile posao u Krivaju, dok je druga ekipa mijenjala žarulje u Kolodvorskoj ulici, a onda nastavila u Kraljevoj Velikoj, na Gradinama i u Piljenicama. Sve primjedbe, i dojave o prestanku rada rasvjetnog tijela, ili drugim problemima s javnom rasvjetom, građani mogu dojaviti komunalnoj službi općine Lipovljani.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA