IZVODE SU ZAVRŠNI RADOVI NA UREĐENJU DVORANE S POZORNICOM U ZGRADI DRUŠTVENOG DOMA LIPOVLJANI

Od početka studenog, kako je bilo i planirano, u zgradi  Društvenog doma u Lipovljanima, u kojoj su smješteni uredi Općine Lipovljani i prostori udruga građana, koristi se novoizgrađeni sistem grijanje i hlađenje, a pri kraju su i radovi na obnovi i uređenju dvorane s pozornicom. Početkom idućeg tjedna, u dvorani će se postaviti novi pod, čime će ovogodišnji radovi na uređenju Društvenog doma biti završeni.

Djelatnici poduzeća MI-MARIS iz Ivanić Grada, zajedno s kooperantima, tijekom 5 mjeseci izgradili su novi, štedljiviji sistem grijanja i hlađenja zgrade Društvenog doma u Lipovljanima. Umjesto dosadašnjeg jednog centralnog grijanja, izgrađena su tri zasebna sistema, koji će zgradu grijati, i hladiti, po potrebi samo kod njenog korištenja, čime će se uštedjeti energija, ali i financijska sredstva općinskog proračuna. U uređenje novog sistema grijanja i hlađenja zgrade Društvenog doma uloženo je, prema potpisanom ugovoru, 787.000 s PDV-om. Od tog iznosa 60% sredstava, odnosno 470.000 kuna financira Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša RH, a ostatak investicije platit će se iz Proračunu općine Lipovljani.

opLipParalelno s izgradnjom i uređenjem grijanja i hlađenja, radilo se na vanjskom uređenju zgrade Društvenog doma, kako bi zgrada bila energetski što učinkovitija, i kako bi dobila novi i ljepši izgled. Radove su izvodili radnici ‘Dujić gradnje’ iz Lipovljana, a završeni su u drugoj polovici kolovoza.

Sredinom rujna nastavljeni su i ostali poslovi na unutrašnjem uređenju zgrade Društvenog doma. Nakon uređenja pozornice, koja je završena početkom prošle godine, na red je došlo uređenja dvorane u kojoj se često priređuju različiti sadržaji. Uz ugradnju novog grijanja i hlađenja, dvorana je dodatno toplinski izolirana, uređen je strop i zidovi, te izgrađena rasvjeta, poboljšana akustika i promijenjena kompletna stolarija dvorane. U tijeku je postavljenje zidnih obloga i ukrasa s pripadajućom rasvjetom, a 24. studenog očekuje se i postavljenje novog poda.

S postavljenjem novog poda u dvoranu, završit će radovi na uređenju unutrašnjosti dvorane, koja će se opet moći koristiti za razne sadržaje. Prva bi, u novoobnovljenoj dvorani, služeni program trebala organizirati Češka beseda općine Lipovljani, obilježavajući 10-tu obljetnicu svog obnovljenog rada, u subotu, 29. studenog.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA