INA SPONZORIRA PROJEKTE OPĆINE LIPOVLJANI

INA-Industrija nafte d.d., tijekom ove godine sponzorirati će i donirati 6 projekata na području općine Lipovljani u iznosu od 62.000 kuna. Ugovore o sponzoriranju i donaciji novčanih sredstava u utorak, 3. lipnja, na kraćoj svečanosti u Lipovljanima, potpisali su Zoran Bonjaj, direktor INA-e, proizvodne regije Središnja Hrvatska i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, te predstavnici još 4 udruge građana, odnosno općinske ustanove, kojima je odobrena donacija.

Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, kao domaćin svečanosti potpisivanja ugovora o sponzoriranju i donaciji, u općinskoj vijećnici pozdravio je Zorana Bonjaja, direktora INA-e i predstavnike udruga i ustanove iz Lipovljana, kojima je INA prihvatila projekte za sufinanciranje. Zahvalio je INA-i na podršci koju je iskazala za razumijevanje potreba udruga građana i lokalnih jedinica i podsjetio da INA već 50 godina posluje na području Lipovljana, te dio stanovnika radi u toj naftnoj industriji.

Mario Ribar posebno je još zahvalio na razumijevanju INA-e za programe općine Lipovljani i naglasio da je 30.000 kuna, kojima će INA sponzorirati organizaciju ‘Lipovljanskih susreta 2014.’ velik doprinos održavanju te kulturne i turističke manifestacije, po kojima su Lipovljani prepoznatljiva multikulturalna sredina, a INA sponzor s drugim po veličini iznosom danim za organiziranje manifestacije.

Zoran Bonjaj, direktor proizvodne regije INA-e, zahvalio se domaćinu na svečanom potpisivanju ugovora, te naglasio da je INA odgovorna društvena kompanija koja, kad crpi prirodno bogatstvo ovog područja želi dio tog bogatstva i vratiti tako što pomaže razvoju i potrebama sredina u kojima rade i ostvaruju prihode od svoje djelatnosti proizvodnje nafte i plina. Sa Lipovljanima se surađuje preko 50 godina, od kako je početkom 60-ih godina prošlog stoljeća tu pronađena nafta i plin, a posebno mu je drago, istako je direktor Bonjaj, što su ove KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAgodine među prihvaćenim projektima i programi iz kulture, sporta, odgoja najmlađih i projekt hrvatskih branitelja.

Zoran Bonjaj, u ime INA-e, Mario Ribar, u ime općine Lipovljani, Marica Tisaj, predsjednica KUD-a ‘Lipa’, Melita Mihalić, zamjenica predsjednika UDVDR-a, ogranka Lipovljani, Ivica Lažeta, predstavnik ŠNK ‘Slavonac’ i Nevenka Zorić, ravnateljica Dječjeg vrtića ‘Iskrica’ iz Lipovljana, potpisali su, potom, ugovore o sponzorstvu, odnosno donaciji za odobrene projekte. Svi oni bit će realizirani u slijedećih nekoliko mjeseci.

Na kraju svečanog potpisivanja ugovora, na ukupni iznos od 62.000 kuna, sponzoru INA-i još jednom se zahvalio Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Naglasio je kao će se novac dobiven od INA-e potrošiti strogo namjenski, za one projekte za koje je i dobiven, a ako ne bude dovoljno sredstava da se projekti završe, ostatak novca za kandidirane projekte dobit će iz općinskog Proračuna. Namjensko trošenje novca je obveza koja otvara put i budućem kandidiranju projekata koje će financirati INA. Zahvalio je i udrugama na pisanju projekata, te svom zamjeniku Tomislavu Lukšiću, koji zbog obveza nije bio nazočan ovom potpisivanju ugovora, ali je zato u potpunosti radio na realizaciji ovih ugovorenih donacija.

Od 62.000 kuna, koliko će INA donirati ili sponzorirati, općina Lipovljani će dobiti 40.000 kuna. Za organizaciju ‘Lipovljanskih susreta’ 30.000 kuna i za uređenju prilaza i okoliša ambulante Doma zdravlja u Lipovljanima 10.000 kuna. Ostalih 22.000 kuna bit će donirano udrugama i općinskoj ustanovi. Projekt KUD-a ‘Lipa’ – Dani KUD-a ‘Lipa’ i 90. obljetnica rada ‘Lipe’ bit će podržan s 5.000 kuna, a projekt ŠNK ‘Slavonac’ za opremanje i uređenje pročelja na objektu svlačionice i prostorija nogometnog kluba sa 7.000 kuna. Projekt Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata na obilježavanju  Dana hrvatskih branitelja općine Lipovljani, koji će se održati 12. listopada, bit će podržan s 5.000 kuna, a 5.000 kuna bit će donirano i Dječjem vrtiću Iskrica iz Lipovljana za projekt uređenja i nabavke sprava za dječje igralište.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                U ime udruga, za donirana sredstva INA-i, zahvalila se Marica Tisaj, predsjednica KUD-a ‘Lipa’ i pozvala predstavnike INA-e na njihov program obilježavanja Dana KUD-a ‘Lipa’. Za ured direktora Proizvodne regije, načelnik Mario Ribar uručio je Zoranu Bonjaju logotip ‘Lipovljanskih susreta’ sa satom, uz znak zahvale za vrijednu suradnju.                 (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA