IDUĆE GODINE ŽELE NASTAVITI UREĐIVATI DJEČJE IGRALIŠTE I MJESNO GROBLJE

Nastavak izgradnje dječjeg igrališta, u okviru parka u centru Lipovljana i nastavak uređenja mjesnog groblja, koje je započeto prije dvije godine, bit će glavne aktivnosti rada Mjesnog odbora Lipovljani u 2019. godini. To je odluka članova lipovljanskog Mjesnog odbora, donesena na sastanku održanom u srijedu, 28. studenog.

                Na sastanku mjesnog odbora, koji je vodila Dubravka Hubak, predsjednica MO Lipovljani, i na kom je bilo 5 od 9 članova odbora, zaključeno je da se nastavi uređenje centra Lipovljana i u idućoj godini, posebno parka i dječjeg igrališta. Za kvalitetnije uređenje dječjeg igrališta zatražena je izrada plana uređenja, koja će se financirati iz sredstava koja se izdvajaju iz općinskog proračuna za rad Mjesnog odbora.

Zatraženo je i da se u idućoj godini, iz istih sredstava, završi uređenje mjesnog groblja započeto prije dvije godine. Od načelnika Općine Lipovljani zatraženo je da u investicijski ciklus uređenja Lipovljana u 2019. godini, uvrsti i potrebna investicijska ulaganja na groblju i mrtvačnici, te izgradnji nužno potrebne ograde, a onda i zelene ograde oko groblja jer to komunalno poduzeće ne može samo financirati.

                Članovi Mjesnog odbora Lipovljani o komunalnim potrebama, problemima i njihovom rješavanju, dva sata razgovarali su, tijekom sastanka, sa Igorom Hadžinskim, komunalnim redarom općine Lipovljani i Danijelom Lenartom, direktorom ‘Lipkom servisa’, lipovljanskim komunalnim poduzećem koji se brine o izgradnji, priključenju i održavanju komunalne infrastrukture na području općine Lipovljani.

Damir SMETKO