GRUPA „SOL“ PREDSTAVILA LIKOVNU IZLOŽBU POD NAZIVOM „JEDNAKI U RAZLIČITOSTI“

U galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska, u petak 4. svibnja svečano je otvorena izložba lipovljanskih likovnjaka, grupe „SOL“ , pod nazivom „jednaki u različitosti“.

Likovna grupa „SOL“ službeno djeluje od 2009. godine u različitim organizacijskim oblicima, a ponajviše onim humanitarnog karaktera kojima se uvijek rado odazovu. Tijekom godina povećavao se broj polaznika, ali i proširivali oblici likovnog izražavanja.

Grupa „SOL“  svojim primjerom pokazuje, ukoliko se posjeduje prirodni dar i ljubav prema stvaranju, rad se kontinuirano uspješno nastavlja, i to je jedan od razloga zašto je ova grupa opstala do danas, te vjerujemo da će tako ostati i u budućnosti. 

Pod vodstvom voditeljice likovnih radionica Zdenke Kokolek, skupina amaterskih slikara izložila je 50-ak radova po izboru autora.

Izložbu je svojim programom svečano uveličao Mješoviti pjevački zbor „Lira“ iz Lipovljana pod vodstvom umjetničkog voditelja, profesora Franje Rodića, a program je vodila ravnateljica POU-a, Valentina Opić.

 U ime načelnika Općine Lipovljani  Nikole Horvata, sve prisutne pozdravila je zamjenica načelnika Ljiljana Tomić.

U svom marljivom radu, likovna Grupa SOL će sasvim sigurno kroz svoje izložbe i dalje širiti posebnu ljubav prema umjetnosti, te tako privući mnoge zaljubljenike u slikarstvo zadovoljno primajući nove članove koji su uvijek i više nego dobrodošli. Baš kao i posjetitelji.