GODIŠNJA SKUPŠTINA ‘ŠARANA’ ODRŽANA U ZNAKU 60. OBLJETNICE OVOG DRUŠTVA

Prije 60 godina skupina zaljubljenika u ribolov i sportski ribolov osnovala je u Lipovljanima Športsko ribolovno društvo ‘Šaran’. Zato je ovogodišnja redovna godišnja Skupština članova ‘Šarana’, održana u svečanom ozračju i uz prisjećanje na proteklih 60 godina rada i djelovanja, a svojom prisutnošću podršku lipovljanskim ribolovcima dao je osobno i Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog sportsko ribolovnog saveza iz Zagreba. 

                Redovnu godišnju Skupštinu otvorio je i vodio Josip Hudec, predsjednik ŠRD ‘Šaran’. Nakon pozdrava gostiju naglasio je da društvo raste iz godine u godinu, a tako je bilo i u protekloj godini. U svom članstvu imaju 84 člana, imaju mlade ribolovce i ljubitelje prirode, a u protekloj godini nastavili su poribljavati svoje vode i na jamama izgraditi lijepu nadstrešnicu, koju su pripremali više godina. Uz uređenje i poribljavanje još jedne jame, nasipali su i proširili putove, tako da je centar njihovog ribolova već lijepo i praktično uređen.

                U protekloj godini imali su ukupni prihod od 72.910 kuna, a rashod od 45.573 kune. Ostatak novca uložit će ove godine u rad društva i uređenje svojih voda.

                Na Skupštini je podnesen i izvještaj ribočuvarske službe, u kojem je Zlatko Hrmo naglasio kako se vode kojima gospodari društvo svakodnevno obilaze, a naplaćuju se i dnevne dozvole za ribolov. No, puno je i nesportskog ribolova pa su prošle godine pronašli čak 80 mreža ribokradica, na svojim vodama.

                Predsjednik društva Josip Hudec predložio je plan rada za ovu godinu, te financijski plan u iznosu od 63.100 kuna. Sva izvješća članovi Skupštine su prihvatili i podržali, a ova godina bit će u znaku 60. obljetnice rada Športsko ribolovnog društva.

                Vrlo kratko, jer značajne dokumentacije o tome i nema, o osnivanju ŠRD ‘Šaran’, te njihovom radu kroz godine, osvrnuo se Josip Hudec, predsjednik društva, čiji je otac bio jedan od osnivača lipovljanskog ribičkog društva.

                Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog sportsko ribolovnog saveza, čestitali su članovima ‘Šarana’ na uspješnom radu u prošloj godini, ali i kroz proteklih 60 godina, okupljajući stanovnike Lipovljana i okolnih mjesta oko ideje sportskog ribolova, očuvanja prirode i zajedničke brige za društvo i prirodu u kojoj živimo. Nikola Horvat dodatno je zahvalio svim članovima ‘Šarana’ koji se uključuju u sve turističke manifestacije općine Lipovljani i pripomažu u njihovoj organizaciji.

                Redovna godišnja Skupština završila je podjelom Priznanja Hrvatskog sportsko ribolovnog saveza i ŠRD ‘Šarana’. Priznanje HSRS-a povodom 60.obljetnice djelovanje Vladimir Sever uručio je Josipu Hudecu, predsjednku ‘Šarana’. Priznanja sa brončanom značkom, za dugogodišnji rad u ŠRD ‘Šaranu’, Vladimir Sever, predsjednik HSRS, uručio je i Ivanu Rohanu, Josipu Stažniku, Stjepanu Horvatu, Jaroslavu Štiks, Ivanu Domitroviću i Zdenku Kostocki. Zahvaljujući za suradnju i potporu u radu, ŠRD ‘Šaran’ dodijelio je Zahvalnice, i to: Općini Lipovljani, ‘Lip-kom’-u i Vodoprivredi Kutina.

Članovi društva i njihovi gosti nakon održane Skupštine nastavi su se zajednički družiti uz odličan fiš, kojeg mnogi sportski ribolovci često pripremaju.

Damir SMETKO