EKIPA DVD-A KRALJEVE VELIKE POBIJEDILA NA ‘VATROGASNOM IZAZOVU’

Natjecanje vatrogasnih ekipa u svladavanju zadataka s kojima se vatrogasci sreću kod mnogih intervencija, održano je i ove godine u nedjelju, 8. lipnja u Lipovljanima. ‘Vatrogasni izazov’ održan je u muškoj i ženskoj konkurenciji, a sudjelovalo je 27 ekipa, iz 7 županija Republike Hrvatske, te dvije ekipe iz vatrogasnog društva Bizovik u Republici Sloveniji.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANa otvorenju ovogodišnjeg, jubilarnog petog po redu vatrogasnog izazova, jednom od najvećeg vatrogasnog natjecanja ovoga tipa u RH, nazočili su i zapovjednik Vatrogasne zajednice SMŽ Mijo Brlečić, gradonačelnik grada Novske, Vlado Klasan i načelnik Općine Lipovljani Mario Ribar, koji je na otvorenju naglasio važnost ovakvog natjecanja, te čestitao i zahvalio Davoru Štimcu, zapovjedniku  VZG Novska, Mariu Paluhu, zamjeniku zapovjednika VZG Kutina i Zlatku Pješu, zapovjedniku VZO Lipovljani, koji su najzaslužniji za ideju, organizaciju, provođenje te održavanje vatrogasnog izazova, čime je stvorena jedna lijepa tradicija ovoga natjecanja, a samim time i jedna promocija vatrogastva, koju vatrogastvo i vatrogasci zaslužuju.

Ekipa DVD-a Kraljeva Velika, u konkurenciji 24 muških ekipa, osvojila je prvo mjesto i pobijedila na ovogodišnjem, 5. po redu ‘Vatrogasnom izazovu’. Drugoplasirani su bili članovi ekipe Kutinske Čaire, a treći ekipa DVD-a Novska.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                U ženskoj konkurenciji natjecale su se tri ekipe. Najbolja je bila ženska ekipa DVD-a Bizovik iz Slovenije, prijateljskog društva DVD-a Lipovljani. Ista ekipa je i lani pobijedila u ženskoj konkurenciji ‘Vatrogasnog izazova’. Drugo mjesto je osvojila ekipa DVD-a Čakovec, a treće mlada ekipa DVD-a Stara Subocka.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Ove godine vatrogasne ekipe natjecale su se u svladavanju 10 vatrogasnih intervencija, a mjesta intervencija bila su postavljena u Lipovljanima, Banovoj Jaruzi, Jamaricama, Krivaju, Bročicama, Novskoj i na Novljanskom jezeru. Sve ekipe pokazale su jako dobro snalaženje kod izvršavanja postavljenih intervencija i dobru primjenu stečenog vatrogasnog znanja.      (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA