Događaji u mjesecu kolovozu 2010. godine

Pregled značajnijih događaja na području
Općine Lipovljani u mjesecu kolovozu 2010. godine

KRIMINALITET
Na području općine Lipovljani tijekom mjeseca kolovoza 2010. godine evidentirana su 4 kaznena djela i to 2 iz djelokruga općeg kriminaliteta, te po 1 kazneno djelo iz djelokruga gospodarskog i organiziranog kriminaliteta. 2 kaznena djela koja se odnose na opći kriminalitet su “Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude” na način što su prijavljene osobe upravljale motornim vozilima iako im je od nadležnog suda izrečena zabrana. Kazneno djelo „Protupravna naplata“ koje spada u organizirani kriminalitet počinjeno je u mjestu Lipovljani, kao i kazneno djelo „Pronevjera“ koje spada u domenu gospodarskog kriminaliteta.

JAVNI RED I MIR
Tijekom mjeseca kolovoza 2010. godine na području općine Lipovljani evidentirano je jedno narušavanja javnog reda i mira i to dana 28.08.2010.godine u parku u središtu mjesta Lipovljani. Radi se o prekršaju iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira gdje je počinitelj pod utjecajem alkohola omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Također su evidentirana i 3 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

PROMET
U mjesecu kolovozu 2010. godine na području općine Lipovljani dogodile su se tri prometne nesreće gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede dok su dvije prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu.

Sa poštovanjem,

NAČELNIK

Tomislav Milunić