Dani kruha obilježeni zahvalnošću

         Na Dan zahvalnosti za plodove zemlje, ove godine udruge općine Lipovljani obilježile su i Dane kruha. Najsvečanije je bilo u nedjelju, 13. listopada, kad je održano misno slavlje tijekom kojeg su, na oltar župne crkve, prinijeti darovi zemlje.

         Uz Dan zahvalnosti bogato je okićen oltar župne crkve plodovima jeseni, a članice udruga općine Lipovljani, spremljeni u narodne nošnje i praćeni tamburašima KUD-a ‘Lipa’, tijekom misnog slavlja donosile su plodove zemlje na oltar.

         Svetu misu služio je Tomislav Pavlović, lipovljanski župnik, koji je podsjetio da čovjek treba biti zahvalan i ponizan, i da ovu tradiciju obilježavanja Dana zahvalnosti i Dana kruha treba nastaviti i ubuduće. Do sada se, u Lipovljanima, na takav način obilježavalo 14 puta.

Marica Tisaj, predsjednica KUD-a ‘Lipa’ nakon svečanog obilježavanja Dana zahvalnosti i sama se zahvalila svim članovima mlađe, starije i tamburaške skupine ‘Lipe’, članovima Češke besede, Matice slovačke Lipovljanima, članicama Udruge žena Ruže, vjeroučiteljicama, te učenicima Osnovne škole Lipovljani, koji su sudjelovali u obilježavanju Dana kruha na Dan zahvalnosti.  

Damir  SMETKO