DAN POBJEDE, DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

U nedjelju 05.08.2018.godine svečano je obilježen Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, polaganjem  vijenaca na mjesnom groblju Lipovljani.

 Obilježavanje praznika započelo je u 09:15 sati polaganjem vijenaca  na mjesnom groblju, uz kratki govor zamjenice načelnika Općine Lipovljani Ljiljane Tomić. Ona je zajedno sa Željkom Pogačićem, predsjednikom Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Lipovljani, svečano položila vijenac u znak zahvale za sve poginule hrvatske branitelje i žrtve Domovinskog rata.

Nakon njih, 10-ak izaslanstava, predstavnika  udruga s područja općine te ostali župljani, zapalili su svijeće i položili cvijeće, nakon čega je uslijedila molitva koju je vodio lipovljanski župnik Tomislav Pavlović.

Nakon hrvatske himne u izvedbi mješovitog pjevačkog zbora Lira, lipovljanski župnik Tomislav Pavlović pozvao je sve prisutne na mir i zajedništvo, a potom na svetu misu s početkom u 10:00 sati u župnoj crkvi Sv. Josipa, koja je  uz blagdan slavljenja Gospe Snježne, služena za poginule branitelje i za domovinu.