Dan otvorenih vrata policije, službe spašavanja, auto kluba i vatrogasaca u Lipovljanima

         Dobrovoljno vatrogasno društvo Lipovljani, Policijska postaja Novska, Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatski auto klub iz Siska, u dogovoru i s potporom Općine Lipovljani, priredili su u petak, 24. svibnja, u Lipovljanima predstavljanje svojih djelatnosti i opreme s kojom raspolažu, popularno nazvanim Danom otvorenih vrata.

         Policijski motor i automobili, oprema HGSS-a, te uvijek zanimljivi i atraktivni vatrogasci sa svojim vozilima, posebno s ljestvama i korpom za dizanje, te izvježban vatrogasni tragalački pas Kira, bili su najzanimljiviji polaznicima lipovljanskog Dječjeg vrtića i učenicima Osnovne škole. Čitavo dopodne vrtićanci i učenici obilazili su izloženu opremu i postavljene štandove, na malonogometnom igralištu u centru Lipovljana.

         Ući u policijski auto, ili se podići u visine s vatrogasnim ljestvama, pa pogledati Lipovljane i okolicu, uvijek je zanimljivo i izazovno. Zato su policajci i vatrogasci DVD-a Lipovljani imali puno posla da svima ispune želju, pa je Dan otvorenih vrata ovih službi trajao od 10 do 13 sati. Vrlo zanimljiv i poslušan bio je vatrogasni pas, odnosno tim K-9, koji je za svaku grupu pokazivao svoju izvježbanost.

         Sezona za ove službe sigurnosti i pomoći stanovništvu već započinje, a na Danu otvorenih vrata u Lipovljanima, vidjelo se, da su spremne i dobro opremljene za svaku vrstu mogućih intervencija.    

Damir SMETKO