ČLANOVI VIJEĆA ZA KOMUNALNU PREVENCIJU POHVALILI POVRAT VELIKOG BROJA ORUŽJA I STRELJIVA

Članovi Vijeća za komunalnu prevenciju općine Lipovljani, održali su u srijedu, 28. listopada sjednicu na kojoj je razmatrano izvršenje plana i programa rada Vijeća tijekom ove godine. Izvješća o radu i provedenim preventivnim akcijama su usvojena, a u nastavku sjednice razgovaralo se o potrebama i planu aktivnosti Vijeća u 2016. godini.

2-DSC02251

Sjednicu Vijeća za komunalnu prevenciju općine Lipovljani vodio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, a izvješća su, osim njega, podnijeli još Ivica Sarajlija, kontakt policajac u Lipovljanima i Nikola Horvat, komunalni redar.

-Tijekom tri provedene preventivne akcije ‘Manje oružja, manje tragedija’ u Lipovljanima su predane 2 puške, jedna ručna bomba, 1 tromblonski nastavak, 7 okvira i 22 spremnika za automatsku pušku, te više od 2.700 komada puščanog streljiva – naglasio je, među ostalim, kontakt policajac Ivica Sarajlija, tijekom svog izvješća o prevenciji kriminaliteta na području općine Lipovljani.

Općinski načelnik Mario Ribar i komunalni redar Nikola Horvat govori su o poduzetim akcijama na uređenju prometne infrastrukture, ali i prometne signalizacije, postavljanja treptača i izgradnje pješačkog prijelaza. Govorilo 4-DSC02257se i o kršenju prometnih propisa teretnog opterećenja cesta,  o održavanju cesta i odvodnih kanala, i o problemu pasa lutalica. Sve te preventivne akcije trajnog su karaktera i ponavljaju se više puta godišnje, a ove godine su uspješno provedene u Lipovljanima i na čitavom području općine Lipovljani.

Na Vijeću je iznesen i problem zimske službe, odnosno različitog čišćenja snijega na županijskim i na općinskim cestama, koje će se, što je više moguće, dogovorno rješavati. Uglavnom, zamijećeno je da su ceste u nadležnosti općine daleko čišće nego cesta u nadležnosti Županijske uprave za ceste (ŽUC-a).

Zbog uočenosti da vozači ne staju na pješačkim prijelazima u Lipovljanima, provest će se policijska akcija ciljna na postupanje u prometu s pješačkim prijelazom, za pješake i vozače.

Dogovoreno je da se u idućoj godini na sjednicu ovog Vijeća zovu i predsjednici mjesnih odbora, te da se za rad Vijeća komunalne prevencije općine Lipovljani u idućoj godini, osigura 5 tisuća kuna u Proračunu općine Lipovljani za 2016. godinu.

Damir SMETKO

1-DSC02248