ČLANOVI UDRUGE UMIROVLJENIKA OPĆINE LIPOVLJANI AKTIVNI SU TIJEKOM CIJELE GODINE

Gotovo 100 članova, od ukupno njih 138, koliko ih broji Udruga umirovljenika općine Lipovljani, bilo je prisutno na godišnjoj Skupštini udruge, u subotu, 24. siječnja. Usvojili su izvješće o radu u prošloj godini, izglasali Plan rada za ovu godinu, a nakon toga nastavili druženje, uz pjesmu i ples.

Miroslav Horvat, predsjednik Udruge umirovljenika općine Lipovljani, podnio je izvješće o radu i aktivnostima Udruge umirovljenika. Bogata i raznovrsna aktivnost članova udruge traje čitave godine, a svodi se na želju da se što više članova međusobno druži i zabavlja, i da predstavljaju udrugu, i općinu Lipovljani, u drugim sredinama i kod drugih sličnih udruga.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAUdruga umirovljenika općine Lipovljani i sama je domaćin susreta umirovljenika, a posebno se tu ističu sportski susreti koji su u Lipovljanima prošle godine bili organizirani po 6. puta. Umirovljenici su imali i veliku potporu Općine Lipovljani, na čemu se općinskom načelniku Mariu Ribaru u izvješću o radu, zahvalio i Miroslav Horvat, predsjednik udruge lipovljanskih umirovljenika.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAU protekloj godini raspolagali su sa 24.720 kuna, od čega su za troškove susreta i natjecanja, iz općinskog proračuna dobili 14.000 kuna. Rashodi su im bili 23.650 kuna, a financijski plan za ovu godinu iznosi 20.000 kuna.

Zbog osobnih, uglavnom zdravstvenih razloga, na Skupštini su imenovali 3 nova člana Upravnog odbora udruge. Umjesto Ivana Kivka, Ivana Vrapčeka i Marije Žanić, u Upravni odbor Udruge umirovljenika izabrali su: Željka Hnatjuk, Nevenka Vasko i Antun Dlouhi. Oni su se pridružili članovima: Mariji Ljubić, Nevenki Žabek, Stjepanu Jugu i Blaženki Kostecki. Umjesto dosadašnjeg blagajnika taj posao će ubuduće voditi Jasna Željem kod koje umirovljenici plaćaju godišnju članarinu, koja za 2015. godinu iznosi 50 kuna.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAČlanovi godišnje Skupštine prihvatili su izvješća i Plan rada za ovu godinu, nakon čega je dana riječ gostima. Zahvalu za suradnju i dobro druženje članovima Udruge umirovljenika uputili su Ana Tomac iz Novske, Cecilija Mihalić iz Kutine, Nada Toš u ime DVD-a Lipovljani i Vlado Klasan, gradonačelnik Novske.

Posebno se svim članovima Udruge umirovljenika obratio Tomo Benko, zamjenik predsjednika Matice umirovljenika Hrvatske i član Nacionalnog vijeća za starije i umirovljenike Vlade Republike Hrvatske. On je članovima govorio o novom Zakonu o udrugama, s kojim Statut svoje udruge moraju uskladiti do jeseni, o radu Nacionalnog vijeća pri Vladi RH, o potrebnoj dokumentaciji i članskim knjižicama i programima Matice umirovljenika RH. Zaželio im je dobar rad i u ovoj godini.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANa odličnom radu, stalnim aktivnostima i predstavljanju Lipovljana, na kraju ovogodišnje redovne Skupštine, članovima lipovljanske Udruge umirovljenika, zahvalio je i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Pohvalio je njihov rad, a naglasio da će sve njihove aktivnosti i dalje podupirati i Općina Lipovljani.

Nakon službenog dijela godišnje Skupštine i pripremljene večere, nastavljeno je umirovljeničko druženje uz pjesmu i ples.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA