ČLANOVI RIBOLOVNOG DRUŠTVA ‘ŠARAN’ PRIPREMILI VRLO UKUSNI FIŠ ZA SUMJEŠTANE I GOSTE

Članovi Športsko ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana, izvrsni su ribolovci, čuvari prirode i ribolovnih voda, ali i odlični kuhari fiša, tradicionalnog jela od ribe. Već niz godina, a tako je bilo i ove godine, uz Dan općine Lipovljani, na blagdan sv. Josipa, za stanovnike Lipovljana i njihove goste kuhaju fiš, a ove godine skuhali su oko 120 litara vrlo ukusnog fiša.

                Potrebnu ribu, uglavnom šarana, i začine osigurava Općina Lipovljani, a kuhanje fiša pripremaju članovi ribolovnog društva. Ove su godine, u nedjelju, 19. ožujka, na malonogometnom igralištu, skuhali su i podijelili preko 150 tanjura ove, vrlo ukusne delicije od ribe.

Fiš su sumještanima i gostima Lipovljana dijelili nakon podnevne svete mise, a pri kraju podjele, članove ‘Šarana’ obišao je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, sa suradnicima Tomislavom Lukšićem i Nikolom Horvatom.

                Članovi ‘Šarana’ zadovoljni su odnosom Općine Lipovljani prema njihovom radu i akcijama, a općinskom čelništvu prenijeli su i zadovoljstvo Lipovljanaca njihovom aktivnošću, podjelom fiša i zajedničkim druženjem na otvorenom, u centru Lipovljana.

Damir SMETKO