ČLANOVI LIKOVNE GRUPE ‘SLIKARI OPĆINE LIPOVLJANI’ NA PRIJEMU KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani priredio je prijem za članove likovne grupe ‘Slikari općine Lipovljani ‘ – SOL, koji je održan u vijećnici općine Lipovljani, u ponedjeljak, 27. ožujka. Uz članice likovne grupe SOL na prijemu su bili i članovi srodnog DLAN-a iz Novske, čijih je nekoliko članova istodobno u članstvu likovne grupe SOL.

                Zdenka Kokolek, predsjednica ‘Slikara općine Lipovljani’ izvijestila je načelnika općine Lipovljani, o aktivnostima koje su u proteklih šest mjeseci provodili članovi grupe SOL, redovito održavajući likovne radionice za svoje članove u Kraljevoj Velikoj, nastupajući na nekoliko kolonija čime su promovirali svoju likovnu grupu i općinu Lipovljani, te priređujući samostalne izložbe, poput nedavne u Novskoj, na 8. ožujka, međunarodni Dan žena, kada su, simbolično, ženama svijeta izložili 50-tak svojih likovnih radova na temu cvijeća.

                Vrlo bogat i uspješan rad članova SOL-a, tijekom prijema, pohvalio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, koji se ujedno i ispričao što zbog drugih obveza nije mogao biti prisutan na svim likovnim događajima koje su pripremali SOL-ovci. Općina Lipovljani do sada je podržavala vrijedan i specifičan rad likovnih amatera jer je to i zadatak svake jedinice lokalne samouprave. Podržavajući rad svojih stanovnika, podržavaju se njihovi interesi i talenti, kojima se obogaćuje društveni život i sredina u kojoj djeluju.

Čestitao je, načelnik Mario Ribar, SOL-ovcima i na odlično organiziranoj likovnoj koloniji ‘Listopadske boje Lipovljana’, što je održana na Opekama i u suradnji sa Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Zaželio im je i dalje puno inspiracije, lijepo nacrtana platna i crteže inspirirane posebno s tradicijskim vrijednostima i prirodnim ljepotama lipovljanskog kraja, te uključivanje i drugih u njihovu likovnu grupu, posebno mladih talenata, koji s ljubavlju vješto barataju kistom i bojama.

                Zdenka Kokolek izvijestila je načelnika Općine Lipovljani da se, zbog dovoljnog broja članova, priprema osnivanje i registriranje samostalne udruge likovnih amatera, što će se realizirati tijekom ove godine, a sjedište nove udruge i dalje će biti Lipovljani.

Kao zahvalu za odličnu, zajedničku suradnju, u ime likovne grupe SOL, Zdenka Kokolek darivala je jednu svoju sliku Mariu Ribaru, načelniku općine Lipovljani, a on je prigodnim poklonima Turističke zajednice općine Lipovljani darivao sve prisutne članove SOL-a i DLAN-a, koji su bili prisutni na prijemu, uz uvjerenje da će likovna grupa i Općina Lipovljani i nadalje izvrsno surađivati.

Damir SMETKO