Članovi DVD-a Krivaj u akciji uređenja i obnove svoje vatrogasne spremnice

         Zajedničkim radom i druženjem, kako se to, u dobrovoljnom vatrogastvu i podrazumijeva, članovi DVD-a Krivaj, održali su akciju uređenja i obnove svoje vatrogasne spremnice. Akcija, koju svakako treba pohvaliti, održana je u nedjelju, 11. kolovoza, a na njoj je sudjelovalo 15-tak članova društva, gotovo polovica ukupno odraslih članova.

         Dio članova radio je na uređenju i bojanju ulaznih vrata vatrogasne spremnice, koja se nalazi u produžetku Društvenog doma u Krivaju, a dio članova radio je na skidanju dotrajale, i uređenju nove električne rasvjete u vatrogasnoj spremnici. Potrebni materijali; boja, kablovi, rasvjetna tijela i ostalo, kupljeni su novcem društva, a dragovoljni rad u dužini od oko 5 sati, uložili su radeći potrebne poslove održavanju u svom društvu, ujedno, i družeći se međusobno, kako to vatrogasci uobičavaju.

         Ovo nije prva akcija uređenja vatrogasne spremnice u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Krivaj, a na jesen žele nastaviti posao na uređenju i proširenju te iste spremnice. Očekuju ih i nešto teži poslovi, ali žele u zajedničke aktivnosti uključiti i ostale članove DVD Krivaj. Bit dragovoljnog vatrogastva i aktivnosti vatrogasnih društava je baš zajedničko druženje, ali i zajedničko rješavanje svih potreba. Poput ovog uređenja društvene imovine u Krivaju, ili zajedničke intervencije iz vatrogasnog djelokruga djelovanja.

Damir SMETKO