ČLANICE ‘HRVATSKOG SRCA’ IZRADOM ADVENTSKOG VIJENCA UKRASILE PARK U LIPOVLJANIMA

U lipovljanskom parku zapaljena je prva svijeća na adventskom vijencu, ukrasu kojeg su uoči Adventa, svojim radom i značajnim angažiranjem priredile članice ‘Hrvatskog srca’, zajedno s članovima obitelji. Prvu svijeću je upalila Hana Toth, učenica Osnovne škole Josipa Kozarca, u nedjelju, 29. studenog nakon podnevnog misnog slavlja.

Tako će u centru Lipovljana ove godine, uz bor, koji će biti postavljen idućih dana, obilježje skorih božićnih i novogodišnjih blagdana biti i adventski vijenac. Sa željom da ukrase centar Lipovljana, 10-tak članica ‘Hrvatskog srca’ već u petak, 27. studenog, po hladnom vremenu, radilo je nekoliko sati u parku na izradi i postavljanju adventskog vijenca. Materijale su pribavile same članice, a elemente adventskog vijenca radile su kod svojih kuća.

Složno su složile lijep vijenac koji prolaznici kroz park obilaze i razgledaju, a on ih ujedno podsjeća na skori dolazak Božića. Na paljenju svijeće okupio se lijep broj Lipovljanaca koji su pohvalili ukras parka kakvog do sada nije bilo. Svima se na trudu zahvalila Ljiljana Tomić, predsjednica ‘Hrvatskog srca’ općine Lipovljani.

Damir SMETKO