BOŽIĆNI KONCERT U LIPOVLJANIMA

Pri kraju ovogodišnjeg Došašća, u nedjelju, 21. prosinca u Lipovljanima je priređen ‘Božićni koncert’ svih udruga u kulturi općine Lipovljani.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Organizator koncerta tradicionalno je Mješoviti pjevački zbor ‘Lira’, a osim domaćih izvođača, na koncertu su nastupili i gosti iz Zagreba, mješoviti pjevački zbor ‘Industrogradnja’.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Ovogodišnji ‘Božićni koncert’ otvorili su valcerom tamburaši KUD-a ‘Lipa’, a sve goste i gledatelje pozdravila je Mirjana Markić, u ime domaćina. Nakon tamburaša, i folklorna skupina KUD-a ‘Lipa’ otpjevala je dvije božićne pjesme.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                S češkim božićnim pjesmama predstavila se i pjevačka skupina ‘Lepeza’, Češke besede općine Lipovljani. Zbor Udruge umirovljenika ‘Perunika’ otpjevao je ‘Tihu noć’ i ‘U to vrijeme godišta…’

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Božićni običaji Ukrajinaca slični su božićnim običajima Hrvata, a pjevačka skupina lipovljanskog Kulturno-prosvjetnog društva ‘Karpati’ predstavila se s božićnim pjesmama.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAGosti ovogodišnjeg ‘Božićnog koncerta’ u Lipovljanima bili su članovi mješovitog pjevačkog zbora KUD-a ‘Industrogradnja’ iz Zagreba. Glazbeni voditelj i dirigent bio je Toma Živković. Gostovali su u mnogim svjetskim metropolama i nastupali na njihovim pozornicama, a u Lipovljanima su se predstavili sa 6 božićnih pjesama. Gledatelji su ih nagradili velikim pljeskom.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAU završnom dijelu ‘Božićnog koncerta’ u Lipovljanima predstavljeni su i božićni običaji Slovaka, a u ime Matice slovačke sakralne pjesme su otpjevali članovi zbora ‘Lira’.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADuh božićnih pjesama u svijetu, na koncertu su predstavili mladi pjevači iz domaće pjevačke skupine ‘Veritas’, pod vodstvom Tomislava Brebrića, koji su odlično otpjevali dvije američke pjesme.

Na kraju koncerta svi zajedno su zapjevali: ‘Tihu noć’, jednu od najomiljeniju i najizvođeniju božićnu pjesmu na češkom, ukrajinskom slovačkom i hrvatskom. Prije kraja koncerta Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani svim izvođačima, nazočnim gledateljima, ali i svima stanovnicima općine Lipovljani zaželio je sretne božićne blagdane i uspješnu novu godinu.

Svi izvođači i gosti, nakon koncerta, nastavili su zajedničko druženje i čestitanje blagdana.        (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA