BOGAT I RAZNOLIK SPORTSKI PROGRAM ‘LIPOVLJANSKIH SUSRETA 2015.’

Trećeg dana ‘Lipovljanskih susreta’ održavaju se sportska natjecanja i druženja. Ove godine posjetitelji ‘Susreta’ u Lipovljanima mogli su vidjeti 6 sportskih natjecanja.

Ujutro je, ispred župne crkve sv. Josipa krenula biciklijada, koja je preko Kraljeve Velike, Gradina i Piljenica završila ponovo u centu Lipovljana, a nakon toga su održana i biciklistička nadmetanja na igralištu. U natjecanju su sudjelovale 4 ekipe: Leptirići iz Garešnice, Brzići iz Lipovljana, Labudovi iz Siska i Cvjetići iz Garešnice. Prvo mjesto osvojili su Labudovi iz Siska ispred obje ekipe iz Garešnice.

 

Po drugi puta u Lipovljanima, a prvi puta u okviru programa ‘Lipovljanskih susreta’, održan je i turnir igrača GO –misaone igre. Turnir je okupio 20-tak igrača, a igran je u prostoru Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima. Igrači su došli iz čitave Hrvatske, a nakon nekoliko sati igranja i više odigranih partija, pobijedio je Zoran Mutamdžija iz Rijeke.

Drugoplasirani je bio Mladen Smud iz Velike Gorice, a treće mjesto je osvojila Mirta Medak iz Zagreba. Nekoliko igrača iz Lipovljana, sve bolje igraju, pa se u budućnosti očekuj u i njihovi bolji rezultati.

U dopodnevnim satima započeo je i turnir u boćanju.

Na bočalištu uz Trg hrvatskih branitelja, natjecanje je vodi Željko Vacula, iz KK ‘Slavonac’.  U boćanju se natjecalo 10 ekipa, a nakon nekoliko krugova pobijedili su Đani Miško i Antonio Hadžinski iz Lipovljana. Drugo mjesto su osvojili Drago Šarić i Zdravko Grabovac iz Novske. Treći su bili Vlado Šoštarić i Miško Balog iz Siska. Još su se natjecali: Neven Hinić i Željko Vacula, Ivica Ardan i Dubravko Mihalić, Dino Herić i Goran Vlašić, Ivan Musij i Marko Skoko, Danilo Herić i Darko Miško, Zdravko Vasilik i Ivica Šoštarić, te Tomislav Logomer i Damir Baranček. Pobjednici su prigodno nagrađeni.

Udruga umirovljenika općine Lipovljani i ove godine organizirala je turnir u pikadu.

Prijavilo se je 7 ekipa, igralo se pred Društvenim domom u Lipovljanima, ali i u njemu. Gađalo se oštro i dobro, a najbolja ekipa bila je Udruge žena ‘Veličanka’ iz Kraljeve Velike. Odmah iza njih bila je ekipa Frizerskog salona ‘Mirela’ iz Lipovljana, a treća je bila ekipa Udruge žena ‘Mlinarice’ iz Piljenica. Još su u gađanju pikada sudjelovale dvije ekipe Udruge umirovljenika Lipovljani, te po jedna ekipa Frizerskog salona ‘Mirela’ i Udruge žena ‘Veličanka’ iz Kraljeve Velike.

Na rukometnom igralištu, u areni ‘Lipovljaskih susreta’ i ove godine odigrane su dječje sportske igre. Učenici Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana natjecali su se u 10-tak sportskih disciplina, u kojima je trebalo biti brz i spretan. Učiteljice Ivana Ptičar, Tatjana Dlouhi, Sanja Fehir i Marija Žilka Skoko, uz potporu ravnateljice Mirjane Faltis, uvježbale su 4 ekipe, među kojima je najuspješnija bila ekipa žutih – Školjke. Još su se natjecale ekipe: Hobotnice, Ježići i Dupini.

Žiri natjecanja bile su učiteljice Sanja Budimir i Sanja Martić, a pomoć pri izvođenju pojedinih igara pružile su članice ‘Iskrica’. One su i nastupale u pauzama igara s cheer koreografijama, a velik broj gledatelja nagradio ih je s pljeskom.

U popodnevnim satima na nogometnom igralištu ŠNK ‘Slavonac’ u Lipovljanima odigrana je prvenstvena utakmica nogometaša ‘Slavonaca’ i NK ‘Voloder’. Organizatori su pripremali revijalnu nogometnu utakmicu reprezentacije ‘Hrvatska 1998’ i ‘Slavonca’, no nekoliko dana prije početka ‘Lipovljanskih susreta’ iz HNS-a su otkazali dolazak zbog drugih obveza ‘brončanih  nogometaša iz Francuske.’

Umjesto revijalne utakmice odigrana je nogometna utakmica 1. županijske lige, čime je i otvorena prvenstvena sezona 2015./16. u toj ligi. Na žalost, nogometaši ‘Slavonaca’ nisu dobro startali, jer su kao domaćini izgubili 3:2 od dobre ekipe iz Volodera.

6-IMG_6416Za završetak programa ‘Lipovljanskih susreta 2015.’ Odigrana je završnica malonogometnog  ‘Turnira ulica’. Prijelazni pehar malonogometnog turnira ove godine preselio se iz Kolodvorske ulice, čiji su igrači pobijedili lani, u Zagrebačku ulicu, čiji su igrači ovogodišnji pobjednici Turnira ulica na ‘Lipovljanskim susretima’. U finalnoj utakmici pobijedili su ekipu iz Kolodvorske s 2:0, i tako osvojili turnir na kojem je ove godine, krajem srpnja i početkom kolovoza ove godine nastupalo 8 ekipa. U utakmici za 3. mjesto ekipa Željanska pobijedila je ekipu Kraljeva Velika 2 s rezultatom 5:4, ali tek nakon izvođenja kaznenih udaraca, jer je rezultat utakmice bio neriješen 2:2.

Prijelazni pehar i medalje uručio je Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani, a nagrađeni su još Zoran Moharoš, kao najbolji strijelac turnira i Antonio Hadžinski, kao najbolji golman ovogodišnjeg ‘Turnira ulica’.

Sportski dan na ‘Lipovljanskim susretima’ organizacijskii je posložila Mirjana Faltis, a službena spikerica s puno informacija za gledatelje bila je i ove godine Melita Mihalić. Veliki broj gledatelja potvrdio je zanimanje za sportske sadržaje na ovoj manifestaciji.

Damir SMETKO

1-IMG_62562-IMG_62743-IMG_62965-IMG_63267-IMG_6425