ANTUNOVO U KRALJEVOJ VELIKOJ

Pučka svečanost obilježavanja blagdana sv. Antuna, održana je tradicionalno u petak, 13. lipnja u Kraljevoj Velikoj. Svečanim misnim slavljem, tradicionalnom muntom , kulturnim i sportskim programom obilježili su Kraljevčani dan svog nebeskog zaštitnika, zajedno s mnogim gostima.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                  Na blagdan sv. Antuna došlo je mnogo vjernika, štovatelja ovog pučkog sveca, u crkvu u Kraljevoj Velikoj, kako bi mu se pomolili ili obnovili zagovor. Sveta misa koju je vodio Dario Šimić, župnik lipovljanske župe, održana je na otvorenome, u cintoru crkve. Sve vjernike župnik je podsjetio na životni put svetog Antuna, propovjednika i pučkog sveca, od rodnog Portugala do talijanske Padove. I na njegove vrline i značaj u katoličkoj crkvi. Nadahnuto i skladno misno slavlje svojim pjevanjem uveličali su i članovi crkvenog pjevačkog zbora iz Kaljeve Velike.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Poslije svete mise održana je tradicionalna munta. Mnogi hodočasnici bili su prisutni i na toj javnoj prodaji darovanih životinja u čast sv. Antuna. Ove godine vjernici su darovali nekoliko komada janjadi, praščića, peradi i kunića. Kako je ljetna munta uvijek manja od one zimske, sve je vrlo brzo prodano, a javnu prodaju vodio je Zvonko Andrilović.

Udruga žena ‘Veličanke’ sve hodočasnike na misnom slavlju počastile su svojim, domaćim kolačima, te ponudile okrjepu vodom i sokovima. Svi su mogli i razgledati postavljenu izložbu slika i ručnih radova članica domaće udruge žena, u Društvenom domu.

Ovogodišnje ‘Antunovo u Kraljevoj Velikoj’, osim vjerskog obilježavanja blagdana, ponudilo je raznolik program u četiri dana, kulturne programe, sportske susrete i zabavni program. ‘Antunovo u Kraljevoj Velikoj’ dovelo je mnoge vjernike i posjetitelje u Kraljevu Veliku i postaje prepoznatljiva priredba vjerskog, kulturnog i sportskog sadržaja.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA