ANTUNOVO 2018. U KRALJEVOJ VELIKOJ

Mještani Kraljeve Velike i ove su godine obilježili blagdan svetog Antuna prigodnim trodnevnim programom.

Na sam dan blagdana sv. Antuna, u srijedu, 13. lipnja u Kraljevčanskoj crkvi je održana sveta misa, a nakon toga i tradicionalna munta. Ona je i ove godine bila atraktivna i jedinstvena, a osim zanimljivog načina prodaje, vjernici i posjetitelji mogli su kupiti poklonjenu janjad, prase, kokoši i pijetle, patke i zečeve. Za sve hodočasnike u Kraljevu, Udruga žena Veličanke pripremila je obilje kolača i pića, koje su dijelile nakon misnog slavlja.

Ostatak programa organiziran je na nogometnom igralištu „Urije“.

U sklopu trodnevnog programa „Antunovo 2018.“ u subotu 16.6. održano je Općinsko vatrogasno natjecanje na kojem su vatrogasci također izveli i pokaznu vježbu sa potražnim psom i vatrogasnim vozilom, u organizaciji VZO-a Lipovljani.

Ostatak programa uslijedio je u nedjelju 17.6. kada se održao memorijalni nogometni turnir veterana „Antun Nedug – Dok“ na kojem su sudjelovali: ŠNK ‘Stari Grad’ Kraljeva Velika, ŠNK ‘Slavonac’ Lipovljani, ŠNK ‘Mladost’ Repušnica, NDH ZŽ i rekreativci „Debeli & Mršavi“. Ove godine dio programa bile su i takozvana mini-biciklijada na relaciji Urije – Opeke – Urije, te likovna kolonija sa 22 slikara pod vodstvom Zdenke Kokolek, predsjednice slikarske grupe „SOL“, a veliki doprinos dale su i žene Udruge „Veličanke“ svojim kreativnim suvenirima.

Mjesni odbor Kraljeva Velika, Nogometni klub Stari Grad, DVD Kraljeva Velika i Udruga žena „Veličanke“, uz potporu Općine, svake se godine obilježavanjem Antunova trude svojim sumještanima i svim ostalim sudionicima programa i gostima ponuditi razne sportske, rekreativne i zabavne sadržaje, te na taj način žele održati zajedništvo u selu.