AKTIVNOSTI „ISKRIĆA „ U SVIBNJU

Djeca „Iskrići“(svi polaznici dječjeg vrtića „Iskrica“) u svibnju   bili su aktivni i bilježe  dosta događanja. Krenimo redom.

Odmah na početku imali su zajedničku priredbu i svojim roditeljima pokazali što sve mogu i znaju na pozornici. Također taj dan proslavili su i Dan sunca, izradili su veliko sunce za sve ljude svijeta.

02-DSC04666

Svibanj je i mjesec održavanja Dječje olimpijade . Iskrići su naporno i redovito vježbali sve discipline. Najzanimljivije je bilo kada su „treneri“ za nogomet bili roditelji.

01-DSC04662

Pripreme za Olimpijadu  počele su  pored uvježbavanja sportova i sa  izradom navijačkog plakata. Svako dijete potpisalo se na transparent i nešto nacrtalo. Transparent je namijenjen roditeljima  za navijanje na sportskim terenima .

06-DSC04752

 

19.05. 2016. na stadionu u Novskoj održan je 15.Olimpijski festival dječjih vrtića Hrvatske.

Olimpijada je to na kojoj sudjeluje 9 vrtića iz Sisačko – moslavačke županije. Svaki vrtić na olimpijadu dolazi sa 40 –ero djece (20 dječaka i 20 djevojčica).

Dječji vrtić Iskrica također je bio i ove godine aktivni sudionik  na Olimpijadi.

08-DSC0477010-DSC04823

Osim sportskih događanja u vrtiću bilo je i edukativnih radionica. Jedna od takvih bila je učenje njemačkog jezika kroz igru  i pokret. Učenici OŠ Josipa Kozarca zajedno sa svojom učiteljicom Jadrankom Franjić ,upoznali su djecu sa njemačkim jezikom i družili se sa djecom u vrtiću.

05-DSC04721

U posjet vrtiću došla je i sestra Josipa (tetka Lucije Ć.)  koja je Misionarka  ljubavi u Indiji u redu kojega je osnovala  Majka  Terezija 1950. godine u Kalkuti. Ona  je pričala o djeci u Indji , o 03-DSC04690njihovom načinu života, o svojim zaduženjima, odgovarala na dječja pitanja i igrala se sa njima.

Na kraju druženja djeca u skupini „Kockice“ pokazali su sestri Josipi igre kojih se najčešće igraju i zamolili ju da te igre nauči  djecu u Indiji.

 

04-DSC04694

 

Svibanj je zanimljiv mjesec, pun je događanja i druženja .Djeca vrtića Iskrica imaju  zanimljive susjede -DVD Lipovljani sa kojima se često druže. Djelatnici DVD-a  svojim susjedima uljepšavaju dane sa „dvorcima“, dizalicama, prskalicama i vožnjama u kombiju. Divno je imati tako dobre susjede .

07-DSC04754