Adventski sajam

Adventski sajam  

Adventski sajam u Lipovljanima

Autor: Ivona Šakić, 21. 12. 2016.

U nedjelju 18. prosinca po prvi put  u lipovljanskom parku održan je  Adventski  sajam. Veselje i blagdanski ugođaj osjećali su se na svakom koraku. Posjetiteljima je predstavljen veliki izbor raznovrsnih proizvoda. Naglasak je bio na prodaji božićnih ukrasa, no nije nedostajalo niti kuhanog vina, kobasica, kolačića i raznih drugih ukusnih jela i slastica te prigodnih božićnih pjesama. Na taj način svatko je  mogao pronaći nešto za sebe i svoje najmilije.

       Svaki razred imao je svoj prodajni stol s različitim vrstama proizvoda koje su izradili  učenici uz pomoć učitelja i roditelja iskazujući svoju velikodušnost  doniranjem potrebnih sredstava i uloženim trudom.  Ovoj adventskoj čaroliji pridružili su se mališani i tete Dječjeg vrtića „Iskrica“ svojim raznolikim i maštovitim ukrasima. Češka beseda također nas je oduševila svojim rukotvorinama, a  KPDU „Karpati“ počastio nas  prigodnom posnom večerom. Organizacija žena „Hrvatsko srce“ kao i Udruga žena „Veličanke“ pripremile su slane i slatke kolače dok je Lovačko društvo Lipovljani pripremalo tradicijske kobasice, a  ŠRD Šaran  pečene girice. U podjeli hrane pomagala je Udruga žena „Ruže“. Nakon obilaska izložbenih stolova, kušanja raznih prehrambenih delicija oni najmlađi mogli su se ugrijati i počastiti  čajem ili vrućim  kakaom sa šlagom, a oni nešto stariji mirisnim kuhanim vinom.  Za pripremu toplih napitaka bili su zaduženi kuhari škole te UDVDR Lipovljani.

       Bez obzira na niske temperature, sajam je posjećen u izuzetno velikom broju, a posjetitelji su uživali u ugodnoj blagdanskoj atmosferi i idiličnom prizoru našeg  injem okićenog parka. Zadovoljni   uloženim  trudom  i  posjećenošću  veselimo se  idućem  adventskom  sajmu koji će zasigurno ponovno zasjati u istom ili možda  još ljepšem božićnom sjaju.

       Zahvaljujemo učenicima, učiteljima, roditeljima i svim navedenim organizacijama koje su sudjelovale te na bilo koji način pomogle ostvarenju ovogodišnjeg adventskog sajma, a posebno  velikom doprinosu Turističke zajednice Općine Lipovljani i Općini Lipovljani.    Budući da je sajam humanitarnog karaktera, sva prikupljena sredstva bit će utrošena za potrebe Učeničke zadruge „Tena“.

 

http://os-jkozarca-lipovljani.skole.hr/?news_hk=1&news_id=2725&mshow=840#mod_news