Adventski sajam u Lipovljanima

U organizaciji Osnovne škole „Josipa Kozarca“,Lipovljani,  06.prosinca u lipovljanskom parku održan je drugi po redu Adventski sajam.

Već na samom ulasku u Lipovljane, osjećalo se blagdansko raspoloženje popraćeno radošću božićnih blagdana. Idilično ukrašen lipovljanski park odisao je raznim mirisima gastronomske ponude i unatoč poprilično niskim temperaturama, sajam je posjećen u izuzetno velikom broju. Posjetitelji su vidno uživali u ugodnoj blagdanskoj atmosferi koja je uvjerljivo vratila božićni duh naglaskom na druženje i darivanje osmjeha jedni drugima.

Posjetiteljima je, uz prigodne božićne pjesme, predstavljen veliki izbor raznovrsnih proizvoda.

Svaki razred imao je svoj prodajni stol s različitim vrstama proizvoda koje su izradili učenici uz pomoć učitelja i roditelja iskazujući svoju velikodušnost  sudjelovanjem i doniranjem potrebnih sredstava kao i uloženim trudom koji je uvelike urodio plodom, jer su po završetku sajma, štandovi bili opustošeni. 

Uz potporu Turističke zajednice Općine Lipovljani i Općine Lipovljani, u ovogodišnjem Adventskom sajmu, pridružili su se mališani i tete Dječjeg vrtića „Iskrica“, KPDU “Karpati“ Lipovljani, Češka beseda Lipovljani, Udruga žena „Veličanke“ Kraljeva Velika, Organizacija žena „Hrvatsko srce“, Udruga umirovljenika, Lovačko društvo Lipovljani, ŠRD „Šaran“ i UDVDR Lipovljani.

U ovoj adventskoj čaroliji, štandove izlagača, zadovoljno je obilazio i Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani, ističući ponos na svoje sumještane  uživajući u njihovim uradcima, ali i samom sajmu koji je još jednom pokazao posebnu toplinu i srčanost ove općine.

Nakon obilaska izložbenih stolova, kušanja raznih prehrambenih delicija oni najmlađi mogli su se ugrijati i počastiti  toplim napitcima, dok su oni nešto stariji imali priliku okrijepiti se finim i nadasve mirisnim kuhanim vinom.  Za pripremu toplih napitaka bili su zaduženi kuhari škole te UDVDR Lipovljani.

Uz miris kuhanog vina, kobasica, kolačića i raznih drugih ukusnih jela također obogaćenih i ponudom slastica, uz zagrljaje dragih prijatelja, obitelji i bajkovito ukrašenog lipovljanskog parka,  lipovljanci su pokazali kako predbožićno veselje mora izgledati. Bez gužve, bez materijalnih želja, bez nepotrebnih stresnih situacija koje današnje društvo nameće, bez nepotrebnog kića.

Stanovnici Općine Lipovljani dokazali su da znaju kako su za Božić potrebni isključivo ljubav, radost i blagoslov.

Stoga se veselimo idućem  adventskom  sajmu koji će zasigurno ponovno zasjati u istom predivnom božićnom sjaju te nas tako još jednom podsjetiti na prave i istinske vrijednosti ovog velikog blagdana.

(m.p.k.)